Theres LundénTänk sommarens godaste smaker tillsammans - rabarber och jordgubb. Vi kokar alltid en stor sats som vi spetsar till med vaniljstång och njuter av till varje pannkaka, plätt eller våffla under året
En söt och riktigt smaskig sylt. Jag använde min bakmaskin idag och då är det bara att hälla i allt och trycka på program sylt och dryga timmen senare är allt klart
När ens man står brevid och stampar och undrar om vi inte ska åka snart. Det är ju inga problem om man går in på bloggen och läser men jag vet inte hur exempelvis Bloglovin fungerar
Enkelt och snabbt sätt att göra din egen marmelad eller sylt. Syltsockret innehåller redan pektin och citronsyra vilket gör att marmeladen får en bra konsistens och hållbarhet
Gurkan frodas i landet och jag får panik. Och så hittade jag på en kryddig inläggning som kommer att smaka ännu bättre när den stått och gottat sig några veckor
Lata mammans blogg om mat och annat som gör livet värt att leva!
skogshallon, blåbär och jordgubbSYLTA, FRYS IN och SAFTAKoka din egen sylt. Det är nu husmodern lägger grund för att äta gott, nyttigt och utan tillsatser resten av året
På kolonilotten finns dock en gigantisk krusbärsbuske och även en hel del rabarber, därför passar detta recept på krusbär-rabarbersylt (eller kräm kan man också säga, det blir en ganska lös sylt) så bra
Skala, dela och kärna ur. Tillsätt pumpa, lök och. Sätt på locket och låt svalna helt i rumstemperatur. Låt svalna och gör mascarponefrostingen under tiden
Här har det bakats och syltats. RabarberpajFör att väga upp rabarberbernas syra gjorde jag en söt och knäckig deg som jag lade över rabarberna och jordgubbarna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.