Låt bullarna svalna på galler. Lägg bullarna på plåt med bakplåtspapper och låt dem jäsa 1 timme i rumstemperatur eller i kylskåp över natten. 1Pensla bullarna två gånger med uppvispat ägg, då blir de riktigt blanka. 1Rör ihop glasyren och glasera bullarna före serveringen
I ett tappert försök att matcha helgens väder bestämde jag mig för att baka så kallade solbullar. Solbullar16 st1 ½ tsk malen kardemumma3 dl mjölk50 g jäst1,5 dl strösocker0,5 tsk salt150 g mjukt smör1 ägg11-12 dl vetemjöl3 dl Vaniljkrämsmält smörströsockerGör så härVärm kardemumman med mjölken tills den är ljummen, 37 grader. Dela den i 16 bitar och runddriv bitarna till runda bullar. Platta till bullarna lite och jäs till dubbel storlek under duk, cirka 30-40 minuter. Grädda bullarna i 7-8 minuter, i mitten av ugnen. Solbullar på skuggig balkong 16 st
Doften av kardemumma, av brödet som gräddas i ugnen, minnet av ett glas iskall saft och en nygräddad, varm vetebulle… Senast fyllde jag mina vetebullar med mandelmassa vilket ger saftiga och jättegoda bullar