Bullar 21

Bullar 21

Kanelknutar

Kanelknutar

Smula ner jästen i en skål. Smält smöret, tillsätt mjölk och värm till 37°. Häll lite av degspadet över jästen och rör tills jästen lösts upp
Kalljästa mandelbullar med glasyr

Kalljästa mandelbullar med glasyr

Låt bullarna svalna på galler. Lägg bullarna på plåt med bakplåtspapper och låt dem jäsa 1 timme i rumstemperatur eller i kylskåp över natten. 1Pensla bullarna två gånger med uppvispat ägg, då blir de riktigt blanka. 1Rör ihop glasyren och glasera bullarna före serveringen
Bakat MANDELKUBB

Bakat MANDELKUBB

I dag har jag bakat mandelkubb för första gången. inte så vackra men oj så goda. Och det gick snabbt att göra dom
Saffranssnurror

Saffranssnurror

Lägg bullarna på plåt med bakplåtspapper, eller i formar. Smula ner jästen i en skål. Stöt saffran tillsammans med en sockerbit i en mortel
Saffransgifflar

Saffransgifflar

Smula ner jästen i en skål. Smält smöret. Tillsätt mjölken och värm till 37°. Stöt saffran med en sockerbit i en mortel och rör ner i smörblandningen
Fridolfs lyxbullar

Fridolfs lyxbullar

Rör ihop florsocker och vatten och ringla glasyren över de avsvalnade bullarna. Grädda bullarna i 12–15 minuter
Maffiga kanelbullar!

Maffiga kanelbullar!

Jag tänkte att jag skulle dra till med en gammal goding, nämligen mina kanelbullar. Man kan aldrig baka för många kanelbullar, det är ju sååå gott
Smörbullar

Smörbullar

Saftiga bullar med vanilj och smörsmak. ​Ett måste till helgfikat. Toppat med knastrigt socker. Mums

Familjens älsklingsbullar

Smula jästen i en degbunke. Smält smöret i en kastrull och slå på grädde och mjölk. Häll det ljumma degspadet över jästen
Kanelbullar

Kanelbullar

Denna binder ihop fyllningen så att den inte rinner ur bullarna. Vispa ihop ingredienserna till penslingen och pensla bullarna
Vanilj- och kardemummabullar

Vanilj- och kardemummabullar

Vanilj- och kardemumma doftande bullar och nyplockade. luktärtor i skön förening. Grunddeg vetebröd. 100 gr smör, smältes
Hallonknutar

Hallonknutar

Bakade bullar idag, en hel liter. Halva satsen gjorde jag vanliga kanelbullar av och andra satsen gjorde jag hallonknutar av
Äppelgifflar

Äppelgifflar

Ugn 225 grader. Smält fettet, häll i mjölken och värm till ca 37 grader. Rör ut den smulade jästen i degspadet
A tribute to the sun

A tribute to the sun

I ett tappert försök att matcha helgens väder bestämde jag mig för att baka så kallade solbullar. Solbullar16 st1 ½ tsk malen kardemumma3 dl mjölk50 g jäst1,5 dl strösocker0,5 tsk salt150 g mjukt smör1 ägg11-12 dl vetemjöl3 dl Vaniljkrämsmält smörströsockerGör så härVärm kardemumman med mjölken tills den är ljummen, 37 grader. Dela den i 16 bitar och runddriv bitarna till runda bullar. Platta till bullarna lite och jäs till dubbel storlek under duk, cirka 30-40 minuter. Grädda bullarna i 7-8 minuter, i mitten av ugnen. Solbullar på skuggig balkong 16 st
Nygräddade vetebullar väcker barndomsminnen…

Nygräddade vetebullar väcker barndomsminnen…

Doften av kardemumma, av brödet som gräddas i ugnen, minnet av ett glas iskall saft och en nygräddad, varm vetebulle… Senast fyllde jag mina vetebullar med mandelmassa vilket ger saftiga och jättegoda bullar
Snabba smörbullar med vanilj

Snabba smörbullar med vanilj

Rulla ut till runda bullar. Gör ett hål med fingret rakt ner i bullarna och tryck ner smöret. Låt bullarna kallna under bakduk