Det har ju bakats ganska dåligt här på slutet, men idag har jag försökt återta allt jag missat under de gångna veckorna och gått in för allt jag är värd i köket
Hej alla. Semestern börjar lida mot sitt slut och på måndag börjar verkligheten om igen. Det har varit en skön semester även om vädret varit ganska dåligt rent ut sagt
Det syns på de kvällsmurriga bilderna att det börjar bli vinter. Och - vet ni. Jag har, efter mycket frustration, kommit fram till att det är helt i sin ordning
I lördags kväll blev det detta lilla enkla tilltugg som en slags förrätt och del av mellomenyn. Ostflarn som man gör av att lägga små högar med riven ost, gärna en ost med lite smak på, på ett bakplåtspapper och sen kör in i ugnen där de smälter ut och bildar små flarn
För att göra den här linsgrytan utgick jag från två olika recept på indonesisk fläskgryta. Jag ändrade och trixade lite med recepten för att göra grytan vegetarisk och för att anpassa den efter vår smak
Inbakad lax med pesto och räkor. Hej och god. ja, det har visst hunnit bli eftermiddag redan ser jag. Som ni kanske förstår så tog jag och barnen en lång sovmorgon även idag
Jag har ett bra tag följt Fanny och hennes blogg och imponerats av hennes fantastiska bilder, kreativitet när det kommer till att hitta på nyttiga recept och hennes kloka inställning till träning och hälsa
Innan jag tar itu med dagens bestyr, eller snarare fortsätter med dem, så ska jag få ner och in denna underbara tårta på bloggen så fler kan njuta av den
För oss yngre har Hot shot aldrig direkt varit i hetluften. Man har fått den berättad för sig, hört talas om den eller kanske sett en film med samma namn, men inte mer än så
En varm dag passar det med kall mat. Att köpa färdiggrillad kyckling är bekvämt men det betyder inte att mina kycklingwraps inte krävde något jobb i köket
Det bästa med en glassmaskin är att man kan få precis de smaker man vill på sin glass, smaker på glass som funnits tidigare men försvunnit genom åren, polkagrisglass är en sådan sort, tidigare var det SIA Glass som gjorde polkagrisglass , nu är det inte lika lätt att få tag på men Lejonet & Björnen har polkaglass i sitt sortiment
Nej, jag ska inte prata mer om hösten. Men när regnet verkligen slår hårt mot fönsterrutorna och man får sitta inne med en kopp thé och klura ut vad man ska baka här näst, så kan jag inte låta bli
Idag möts Italien och Sverige i en ugnsform här i det Mårtenssonska köket, när vi bjuder på en ugnsstekt medisterkorv fylld med tomater, mozzarella och basilika, toppad med parmesanost
Vad sägs om en krämig, fräsch och välsmakande cheesecake till kaffet. En bakad cheesecake vars fyllning smälter i munnen medan den blandas av smaken från en knastrig pepparkaksbotten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.