Marmorerade brownies med hallonBrownie300 g mörk choklad200 g smör2 dl socker4 ägg3,5 dl vetemjöl2 tsk vaniljsockerCream cheese-smet300 g philadelphiaost3/4 dl socker2 ägg1,5 msk vetemjöl2-3 dl hallonSmöra och mjöla en ugnsform, ca 20x30 cm
Under solsken dag, det finns något annat som gör mig glädje utan att sitter lugn och ro med bakbok, en kopp te med min favorit smak och min hembakade apelsin rulltårta
I somras bakade jag en brownieliknande kaka snarlik denna, men resultatet den gången blev dessvärre inte riktigt som jag tänkt, så jag gav det nu en chans till med ett annat recept
Knappt någon bakning heller faktiskt… Förra helgen svängde jag dock ihop dessa marmorerade brownies, alltså brownies utan nötter, med en cream cheese-smet och iploppade hallon
Sätt ugnen på 175 grader (helst varmluft). Ta en form som är ca 25x35 cm, lägg i ett bakplåtspapper och vik upp kanterna, smöra gärna pappret (jag använde Smör- & Rapsolja från Arla)
Jag har aldrig varit någon större kokosälskare. Lite kokosmjölk i en soppa eller så är gott, men någonstans finner jag doften en smula insmickrande och förknippar den ofrivilligt med 80-talsstränder och manisk soldyrkan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.