I min jakt på vegetariska rätter så har jag den här månaden valt att ha vegetarisktsom tema på Månadens middagstips, och ett tips som kommit in från Livsnjutarnas gourmetkök kände jag att jag ville testa omedelbums
Har ni försökt få familjen och/eller barnen att äta mer vegetariskt men inte lyckats helt. Till sist mixas grytan till en lagom konsistens med hjälp av stavmixer som oljats in för att inte missfärgas
Ät som ensamrätt eller en förrätt, komplettera med något, byt ut något. Detta är inget petimeterrecept med måttangivelser hit och dit utan det är bara att köra på
Enligt receptet står det en ”kruka basilika”, men vi körde fryst version eftersom vi fick det med i ICAs matkasse och inte själva hade någon färsk basilika hemma
För den som vill ha ännu mera hetta rekommenderas pepparrot, som på bilden. Stekta rödbetor, morötter och lök med chili, här serverat med vanlig falukorv och lika vanlig kokt potatis
Vi försöker äta mer vegetariskt hemma, och igår lagade jag linsbiffar som blev mkt smarriga. Riv morötter, lök och vitlök fint och blanda ner i linserna tillsammans med solrosfrön, ägg och kryddor
Krydda sedan med salt, peppar, chiliflakes, timjan och oregano. Sätt igång ugnen på 250 °C och gör iordning två plåtar med bakplåtspapper. Med hjälp av gaffel och sked formar du ca 15-17 st biffar på plåtarna
Vi äter sällan vegetariskt, mer tvärtom - bara kötträtter, men dessa kommer göras om. Efter att jag hade suttit och bläddrat i ICAs tidning Buffé, som jag annars alltid brukar slänga direkt, hittade vi ett recept vi ville testa
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.