Chilifrästa rödbetor med morötter – vegetariskt eller som tilltugg – recept
Absolutman
Absolutman
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 30 min
  • Priset
  • Fyra rejäla portioner betingar futtiga 6 kr/portion
  • Lök, Rödbetor och chili. Bara morötterna saknas. De ligger för skalning redan
  • Ingredienser 2 stora, färska, råa rödbetor (alt. 3 st normalstora eller 4 små)
  • 2 stora gula lök
  • 2 skapligt långa morötter
  • 1 färsk chili (grön på bilden)
  • Skuren, gul lök steks hellre länge än för snabbt
  • rapsolja
  • 2 a. Skär löken i skivor, som sedan skärs till bitar.
  • 2 b. Stek löken på medelvärme
  • Stek rödbetorna
  • 4 a. Skär chilin och hacka den i fina bitar
  • 4 b. Tillsätt chilin till stekpannan och resten av ingredienserna
  • 4 c. Rör om, krydda med salt.
  • 4 e. Låt stå på eftervärmeni 5-10 minuter
  • 5 a. Om du vill servera med falukorv, så skär du korven och steker den nu.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.