Vegetarisk Jansson (rosmarindoftande rödbetsgratäng)
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • potatis, rivna
  • 1 rödbetor, rivna
  • 1 gul lök, riven
  • 1 kapris (välj din favoritsort)
  • 1 färsk rosmarin, hackad
  • 1 salt
  • 1 vitpeppar
  • 1 grädde (kokbar, valfri fetthalt)
  • 1 crème fraiche (34%)
  • 1 getost, skivad
  • 1 panko eller ströbröd
  • 1 smör till formen1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda potatis, rödbetor, lök, kapris, rosmarin, salt och peppar. Lägg i en smord ugnsform.2. Vispa ihop grädde och crème fraiche, häll i formen och grädda i nedre delen av ugnen 45 minuter.3. Ta ut formen, lägg på ost och strö på ströbröd. Grädda cirka 15 minuter, tills gratängen fått fin, gyllene färg. Strö gärna på några blad rosmarin. TipsDu kan förbereda den här rätten några dagar innan och värma på den innan servering. Häll eventuellt på lite mer grädde vid uppvärmning.Ersätt mjölkprodukterna med veganska alternativ och getosten med soltorkade tomater för en vegansk/laktosfri Jansson.Ännu mer julinspiration ser du i Susannes gröna jul på SVT Play.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.