1 smör
till formen1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda potatis, rödbetor, lök, kapris, rosmarin, salt och peppar. Lägg i en smord ugnsform.2. Vispa ihop grädde och crème fraiche, häll i formen och grädda i nedre delen av ugnen 45 minuter.3. Ta ut formen, lägg på ost och strö på ströbröd. Grädda cirka 15 minuter, tills gratängen fått fin, gyllene färg. Strö gärna på några blad rosmarin. TipsDu kan förbereda den här rätten några dagar innan och värma på den innan servering. Häll eventuellt på lite mer grädde vid uppvärmning.Ersätt mjölkprodukterna med veganska alternativ och getosten med soltorkade tomater för en vegansk/laktosfri Jansson.Ännu mer julinspiration ser du i Susannes gröna jul på SVT Play.
Nu är ju jag ett stort fan av riktig Janssons frestelse med mycket ansjovis så jag vet inte om jag tycker att vegetariskJansson kan jämföras med den men en god grönsaksgratäng smaksatt med karaktäristiska ansjoviskryddor är det hur som helst
Meat-free Monday igen och vegetariskt blir ju mer och mer populärt överallt. Det vill jag visa med denna superenkla – och så goda – vegetariska vardagsrätt som tar ca 15 minuter från start tills det är klart
Vi försöker äta mer vegetariskt hemma, och igår lagade jag linsbiffar som blev mkt smarriga. Vi försöker äta mer vegetariskt hemma, och igår lagade jag linsbiffar som blev mkt smarriga
Det handlar om vegetariska halloumi- och morotsbiffar med jasminris och vitlökssås. Vi äter sällan vegetariskt, mer tvärtom - bara kötträtter, men dessa kommer göras om
En vegetariskt bolognese där jag ersatt köttet med röda linser. 4 portioner vegetarisk bolognese med linser. Relaterade 4 portioner vegetarisk bolognese med linser
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.