Häll smeten i två kaffekoppar/temuggar. Blanda mjöl, nutella, socker, kakao, ägg, olja och mjölk. Kakan ska bli gräddat i kanterna och rinnande i mitten, då är den perfekt
Missade dock att dokumentera med kameran, sorry. Till min mugcake serverade jag en portion proteinfluff gjord på Body science casein, smak double rich chocolate och lite tinade hallon
Smörj en kopp med olja och häll ner smeten i denna. Blanda de torra ingredienserna med varandra. Som jag skrev i förra inlägget så går denna kaka att variera i alla möjliga olika smaker och är superduper enkel att slänga ihop som mellanmål, eller som ren fika
Kikärtspaj med broccoli, grönkål, soltorkade tomater och kalamata oliver. Veganskt,. För här har vi en fantastiskt god paj, men fräscha grönsaker, ostig smak och knaprigt pajskal
Resultatet blev riktigt lyckat, och jag ska nu experimentera fram fler recept med kikärtsspad. Jag har dock aldrig testat att göra denna sorts maräng, detta för att jag inte gillar maränger - oavsett om det är med eller utan kikärtsspad
Det är en helt vegansk variant av mina fantastiska gräddstuvade vegetariska köttbullar. Jag har nämligen börjat ett litet, men ändå roligt, samarbete med Oatly där jag kommer att testa en del av deras varor och produkter framöver
Med ljuset och värmen har även lusten att fotografera det jag lagar och bakar smugit sig på igen, liksom suget efter att baka och laga snabbfixade rätter med mycket färg och smak
Visst kan det låta lite överilat att börja med ett bakverk som till ochmed i sin titel berättar att det handlar om en mjölkproduktig kaka, men jag har hört så mycket positivt om veganskacheesecakes, om deras krämighet och mjukhet, att jag ändå inte kunde hålla tassarna borta
Här har ni en vegansk gryta med massor med goda smaker. Linser är så gott och rika på mättande protein och fibrer, medan kolhydraterna som finns är komplexa och tar tid att bryta ner vilket i sin tur innebär att vi håller oss mätta längre
Då baket även skulle vara veganskt, kändes det också som en god idé med en mer kakliknande tårta, än något stort och gräddsvulstigt - visserligen går det säkert att få till den typen av bakverk medveganska ingredienser också, men jag är inte jättebevandrad på det området, och kände därmed att detta blev ett lovande val
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.