Glöm inte toppa med en god ost. Vad har ni för favoritpålägget till varma mackor. Här hemma är svampstuvning nummer ett, så galet gott och ni ska få mitt allra godaste recept
Varma mackor m. Igår anammade vi "meat free monday" och åt en middag bestående av inget minsdre än gratinerade levain-mackor medsvampstuvning gjord på värmländska kantareller och Karl-Johansvamp
Rör i mango chutney och smaka av med salt och peppar. Lägg en hönökaka på en plåt med bakplåtspapper. Lägg hälften av fyllningen ovanpå och lägg på nästa skiva, lägg på nästa lager med fyllning och på med sista skivan hönökaka
Krydda med peppar. Blanda allt med creme fraiché och den hackad skinkan. 1 förpackning hönökaka med 6 halvor. 1 förpackning hönökaka med 6 halvor 2 paket bacon
½ kg oskalade räkor ( men det går bra med färdig skalade också). Blanda ihop den fint delade skinkan med crème fraiche, hackad purjolök (halva purjolöken) och 1½ dl riven ost, krydda med cayennepeppar, paprikapulver och peppar
Jag har lite majsstärkelse i min varma choklad för att göra den lite krämigare i konsistensen. Lyxa gärna till din dryck lite extra med vispad grädde, marshmallows och chokladsås
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.