Fräs svampen på hög värme i smör/rapsolja tills det mesta av vattnet avdunstat. Varmamackor m. Igår anammade vi "meat free monday" och åt en middag bestående av inget minsdre än gratinerade levain-mackor med svampstuvning gjord på värmländska kantareller och Karl-Johansvamp
Tillsätt buljongen och låt det koka sakta en stund. Lyft grytan åt sidan och tillsätt mjukosten. Om soppan kokar efter att man tillsatt osten kan den skära sig
Fördela svampstuvningen på brödskivorna. Sätt tillbaka stekjärnet på den varma plattan. Tillbehör. Servera de varma svampsmörgåsarna med de ugnsrostade tomaterna
Blanda lite tonfisk och Creme Fraiche. Krydda lite med dillfrön och enklick fransk senap. Lägg på formbröd (eller liknande), lägg över liteost och värm helst i vanlig ugn eller i mikro
Jag gör aldrig varmamackor utan tomater. De här tomaterna torkas ett gäng timmar och sedan förvaras de i olivolja tills du lägger dem som pålägg på en varm macka eller använder dem till tomatpesto som får gegga ihop sig med pasta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.