4 700 g flankstek 2 krm malen spiskummin 1 krm chiliflakes 1 tsk salt 1 tsk svartpeppar 2 rosmarinkvistar olivolja eller smör till stekning Sallad 2 päron 2 röd- eller polkabetor 65 g bladsallad 250 g björnbär 200 g getost 2 tsk finrivet citronskal 1 msk färskpressad citronjuice 3 msk olivolja 2 krm salt 2 krm svartpeppar 1 dl valnöt 2 tsk honung Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Varm toast. Lägg en avrunnen päronhalva på varje toast. Enkel och mycket gott. Och utmärkt till kvällsvickningen eller som här blir det till en tv kväll med hockey
Skiva lagom tunna bitar av päronoch lägg på brödet. Lägg franskbitarna på en plåt och smöra. Lägg på bitar av brieost och grädda i ugnen till osten smält
Varma mackor var utmaningen på Fusion Food och eftersom jag precis varit i matlandet Jämtland där jag rekat lokalproducerad mat så inspirerades jag till den här, perfekt efter en dag i backen och serveras med fördel till en mörk öl eller ett glas gluewine
Låt stå i kylen över natten och ta fram på morgonen. 2 min 30 sek på högsta effekt) rör sedan ned gojibär, russin, mosad banan, nötsmör, kokos eller liknande som smaksättning och lägg i en burk. Dela eventuellt i två delar och stek i matfett 2-3 min på hög värme. Under tiden, om du vill ha varmtpäron, micra ett skivat päron på högsta effekt ca 1 min
Jag gjorde en väldigt smarrig varm smörgåstårta förra helgen. Ta upp den och stek lök och baconet. Blanda färsen med lök och bacon och tillsätt krossade tomater, crème fraiche, vitlöksost, salt, peppar, köttbuljongtärning och pizzakrydda
Varm choklad med skumtomtar och vit choklad. Att dricka varm choklad efter pulkaåk, promenad i snön eller någon annan utomhusaktivitet är så himla mysig, det värmer långt in i kroppen
Den VARMA smörgåstårtan. Torsdag har vi idag och då är det soppa som gäller. Jag vet att det är en forna tradition med pannkakorna och punschen men ändå har jag lite svårt för det så idag bjuder jag på detta recept istället
Jag älskar brysselkål, de ska helst vara färsk brysselkål som smörslungas med lite salt och peppar. Ikväll gjorde jag en väldigt mumsig sallad med bacon och brysselkål, kan jag rekommendera
Så idag blev det en billigare hemlagad ochkryddig köttfärssoppa med rotgrönsaker. Stek nötfärsen i olivoljan, tillsätt pressad vitlök, tomatpurén och harissan, låt fräsa med
som jag tänkt testa länge, nämnligen varm festaostsallad. Grönsaker och Sallad,. Varm Fetaostsallad. Söndag och efter en långrunda i skogen, så blev det en stund på soffan, skogen tar på krafterna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.