Gillar ni varma mackor med svampstuvning. Jag gör ofta en klassisk stuvning med mjöl, mjölk och en skvätt grädde men testade häromdan att bara blanda de stekta champinjonerna med mjukost och det blev riktigt krämigt och gott
Skiva lagom tunna bitar av päronoch lägg på brödet. Lägg franskbitarna på en plåt och smöra. Lägg på bitar av brieost och grädda i ugnen till osten smält
Varma mackor var utmaningen på Fusion Food och eftersom jag precis varit i matlandet Jämtland där jag rekat lokalproducerad mat så inspirerades jag till den här, perfekt efter en dag i backen och serveras med fördel till en mörk öl eller ett glas gluewine
Servera omedelbart med anklevermousse, fikonmarmelad och små skivor päron. I den här kombinationen gifter sig både smaker och konsistenser till en magisk förrätt
Låt stå i kylen över natten och ta fram på morgonen. 2 min 30 sek på högsta effekt) rör sedan ned gojibär, russin, mosad banan, nötsmör, kokos eller liknande som smaksättning och lägg i en burk. Dela eventuellt i två delar och stek i matfett 2-3 min på hög värme. Under tiden, om du vill ha varmtpäron, micra ett skivat päron på högsta effekt ca 1 min
Skär kasslern i tärningar och strimla purjolöken. ½ kg kassler. Rör i hop grädde, majonnäs och chilisås. 6 port 6 port ris ½ kg kassler 1 purjolök 3 dl grädde 1 dl majonäs ½ dl chilisås ca 200 g riven ost 1
Jag gjorde en väldigt smarrig varm smörgåstårta förra helgen. Ta upp den och stek lök och baconet. Blanda färsen med lök och bacon och tillsätt krossade tomater, crème fraiche, vitlöksost, salt, peppar, köttbuljongtärning och pizzakrydda
Varva kassler, tomat och ananas på spenaten. salt, peppar efter smak( tänk på att kassler är salt). I dag har jag och Alva haft en skön ledig dag i solen
Varm choklad med skumtomtar och vit choklad. Att dricka varm choklad efter pulkaåk, promenad i snön eller någon annan utomhusaktivitet är så himla mysig, det värmer långt in i kroppen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.