Mamma lagade i stort sätt alltid maten från grunden, så dillkött hamnade nog på vardagsmenynistället för på helgmenyn och vi var nog lite bortskämda med den goda husmanskosten vifick därhemma
Likahärligt varje år, eller hur. Köttfärssås – en helig folkhems-ko som inte är någon ko längre. denna vecka har jag valt att testa en ny variant, med kött faktiskt
Det är svårt nog att tänka ut vad man ska äta till lunch och middag när man bara har sig själv att ha i åtanke, speciellt då det är lätt hänt att fantasin skyltar med sin frånvaro så att det blirlite samma mat jämt, hur man än försöker
ALIBABA-SOPPA, FISK MED FRASIGT TÄCKE, BLODPUDDING MED APELSINSALLAD OCH GREKISK LASAGNE Jag är i grunden emot hel- och halvfabrikat och skäms när jag i nödfall serverar en viss mammas färdiga köttbullar (och detta trots att resten av familjenblirväldigt förtjust över dessa fisbullar)
En härligt gul och smakrik soppa. Två små ”varningar” bara. Det ska enlligt receptet vara två matskedar curry i – det blir ganska starkt trots att man använder vanlig curry
Ingredienser 2 dl torkade gröna linser 5 dl vatten 1 gul lök 3 tomater 4 dl kokosmjölk (gärna ekologisk) 1-2 msk curry 1 msk tomatpuré 1 buljongtärning 1 liten burk skivad ananas 2 bananer (gärna KRAV- och Fairtrademärkta) 1/2 dl cashewnötter salt och vitpepparValfrittris Gör så här Koka linsernaenligtinstruktionerna på. läs mer 2 dl torkade gröna linser. 1 buljongtärning. 1 liten burk skivad ananas
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.