Trots att veckan redan har påbörjats tänkte jag att jag skriver menyn för den som är intresserad. Meny, vecka 28 (+ lördag och söndag vecka 27)lördagVaniljyoghurt med färska bär, smörgåssöndagKycklingsallad med vitlökscreme fraichemåndagSpagetti och köttfärssås, kidneybönssalsa och ruccolatisdagKycklingsallad/pizza på Alpina, SkövdeonsdagFärsk tonfisk med färskpotatissallad och kall citronsåstorsdagBacon och broccolipaj med salladfredagCitronflskfilégryta med pasta, ruccola och coctailtomaterlördagTacogratäng med tortillachips, avokadosalsa och salladsöndagKycklingfilé med färskpotatis och kalla såser, fetaostsalladI lördags när vi kom hem hade vi inte sovit på 25 timmar, vilket kändes både gällande trötthet och den icke existerande hungern
Innan receptet - här kommer veckomenyn. Brödpasta med pinjenötter (veckans vego)Tisdag. Låt vila kallt, kavla ut och lägg i form och förgrädda i 225° i 10 min
Veckans meny. Jag tycker verkligen inte om att slänga någon form av mat så några rödbetor, en citron och en skvätt gräddfil, som sjöng på sista versen, blev till en frisk och god hummus
Vi har en härlig vårvecka framför oss med fem nya goda rätter i matkassen. Vår gästkock Malin Söderström gör sin sista vecka med oss och bjuder på en sötsur kyckling i dillsås
Det blev den här pajen, som få bli veckans vegetariska inslag. 3 dl Jyttemjöl original - blå påse100 g laktosfritt smör½ msk fiberhusk2 msk laktosfri mellan crème fraiche3 msk iskallt vatten1 liten purjolök1 vitlöksklyfta1 påse babyspenat1 litet blomkålshuvud1 bukett broccoli10 - 12 soltorkade körsbärstomaterca 3 dl riven, smakrik ost - jag tog lagrad Herrgårdsost½ msk California Fancy Blend från The Spice Tree - eller annan valfri kryddblandning3 ägg2 dl laktosfri mellangrädde1 dl laktosfri mellan crème fraichesalt och vitpeppar från kvarnlite olja att fräsa purjo/spenat Mixa ihop pajdegen, och kavla/tryck ut den i en lätt smord, vid pajform. 100 g laktosfritt smör
Idag står det köttgryta på menyn. LCHF-vecka. Hoppas att ni alla fått en riktigt bra start på veckan. Jag började min vecka med ett kortare arbetspass än vanligt, så jag är redan hemma från jobbet igen, och lunchen är dessutom intagen
1 Prosciutto di Parma (á 70g), 600 g fläskfilé putsad, 2 msk soltorkade tomater, 100 g Fetaost smulad, 1 kruka basilika plockade blad, ca 250 g smördeg, 1 ägg uppvispat, olivolja Classico, salt, svartpeppar nymalen. 10. Låt köttet vila ca 10 minuter innan servering. Tillaga i mitten av ugnen ca 10 min. Strö över solroskärnorna och tillaga ytterligare ca 10 min. 1 dl vispgrädde, 1 msk florsocker, 1/2 dl matyoghurt (10 %), 1 msk likör av mandel- och amarettotyp, 1/2 krm vaniljpulver. 100 g Fetaost
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.