- ljuvlig fisk som delar sig i flagor och den goda smaken av smör och sommar. 6oo gr torskrygg. Dela torsken i bitar och baka den i ugnen på 190 grader ca 8 min. (En innertemperatur på 42 grader är perfekt. Smält smöret och blanda med gurka, ärtor och dill precis innan servering 100 gr smör
Blanda gärna lite Ajvar Relish, färsk mynta och persilja medmatlagningsyoghurt för en frisk sås. Blanda alla ingredienser till en jämn smet, smaka av med salt och peppar
Blanda melonen med gurka, citronsaft och örter. 4 dl tärnad melon i olika färger. 1/4 gurka, tärnad. 4 dl tärnad melon i olika färger. 1/4 gurka, tärnad
Strö salt och peppar över tillsammans med en nypa chiliflakes. Krama och blanda kålen, ställ kallt medan kycklingen tillagas eller gör salladen dagen innan
Smaka av med salt och peppar. 1 brk krossad tomat. Häll oljan i en kastrull och fräs sedan lök, morötter och pressad vitlök 3-4 min tillsammans med kryddorna. Slå på en burk krossade tomat och 2 dl vatten tillsammans med en burk cocosgrädde. Koka 20 - 25 min om de är torkade, annars 5 min
1,5-2 kg högrev i tärningar. 4 vitlöksklyftor. 4 msk hel kummin. Koka upp och låt sedan grytan sjuda 3-4 timmar tills köttet blivit riktigt mört och paprikorna smält ner. 1,5-2 kg högrev i tärningar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.