Vaniljhjärtan
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 20 st Deg
  • 240 g Vetemjöl
  • 200 g Smör (normalsaltat)
  • 50 g Florsocker
  • 5 g Vaniljsocker
  • 2 g Salt
  • 1 st Äggula
  • 3 mm och fodra formarna med halva degen. Pressa ut och tryck till i formarna så att det inte är några luftbubblor mellan form och deg. Fyll formarna ¾ med vaniljkräm. Ta den andra utkavlade degen och lägg ovanpå formarna. Tryck ut formen med hjälp av handflatan och ta bort överflödig deg. Skär ett litet jack i degen så att inte vaniljkrämen börjar koka under gräddningen.
  • 15-20 minuter Låt svalna, ta bort formarna och pudra med florsocker.
  • Vaniljkräm
  • 3 dl Standardmjölk
  • 0,5 st Vaniljstång
  • 3 st Äggulor
  • 2 msk Maizenamjöl
  • 60 g Strösocker
  • 10 g Smör

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.