Perfekt till kålpudding, renskav och en hel massa annat. Till den Aujulay-inspirerade renskavsgrytan häromsistens gjordes en lingonchutney som egentligen blir mer sylt än chutney
Ett supergott och snabbt bröd som inte behöver jäsas utan bara blandas ihop och köra in i ugnen. Blanda samman allt det torra och blanda sedan ner sirap och filmjölk
Det kan hända att jag kanske bakar en kaka också, som jag kan ta med till jobbet, och kanske en vinbärspaj som vi kan kalasa på vid ett senare tillfälle
Myntan smälter in bra med övriga ingredienser. En söt och riktigt smaskig sylt. Annars är det bara att koka på spisen på låg värme i kanske en kvart och hälla i väl rengjorda burkar
Av bären jag köpte där gjorde jag en syltmed chili och mynta. Eller marmelad med chili och mynta. socker med pektin, blir det inte så stor skillnad eftesom sylten blir ganska tjock
Kul att prova med lite annorlunda ingredienser och smaksättare. Apelsinmarmelad smaksatt med lite färsk ingefära är en höjdare, en gnutta chilli i jordgubbsmarmeladen är också gott
Ja höstskörden fortsätter och det är dags att dela med sig av fler av mina absoluta favorit recept. Syltad pumpa blir ganska söt med lite syrlig eftersmak
Jag gör oftast det första för jag tycker det är så trevligt med söt sylt på gammalt klassiskt vis, dessutom kokar jag på finaste bären, riktigt socker och man äter inte så mycket i taget, därför blir det inte så farligt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.