Kavring med brynt lökmajonnäs och inkokt lax
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 äggula
  • 11 tsk dijonsenap
  • 11 tsk vitvinsvinäger
  • 11,5 dl neutral rapsolja
  • 12 gula lökar
  • 11 msk smör
  • 12 msk vitvinsvinäger
  • 10,5 morot
  • 10,5 gul lök
  • 18 kryddpepparkorn
  • 11 lagerblad
  • 15 dl vatten
  • 13 msk ättika, 12 %
  • 12 msk strösocker
  • 1400 g färsk lax
  • 18 skivor kavring
  • 1 dill
  • 11 äggula 1 tsk dijonsenap 1 tsk vitvinsvinäger 1,5 dl neutral rapsolja 2 gula lökar 1 msk smör 2 msk vitvinsvinäger 0,5 morot 0,5 gul lök 8 kryddpepparkorn 1 lagerblad 5 dl vatten 3 msk ättika, 12 % 2 msk strösocker 400 g färsk lax 8 skivor kavring dillVispa ihop ägg, senap och vinöger. Vispa droppvis i olja till en tjock majonnäs. Smaka av med salt. Fräs löken på medelvärme tills den är gyllenbrun och karamelliserad. Tillsätt vinäger och låt koka in i löken. Låt svalna och vänd in i majonnäsen. Koka upp vatten, ättika och socker tillsammans med kryftad lök, skivad morot och kryddor. Skär laxen i små portionsbitar. Dra av lagen från värmen och lägg ned laxen. Låt svalna och låt laxen dra över natten i kyl. Toppa rostade skivor av kavring med lökmajjo och lax. Toppa med dill.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.