11 äggula
1 tsk dijonsenap 1 tsk vitvinsvinäger 1,5 dl neutral rapsolja 2 gula lökar 1 msk smör 2 msk vitvinsvinäger 0,5 morot 0,5 gul lök 8 kryddpepparkorn 1 lagerblad 5 dl vatten 3 msk ättika, 12 % 2 msk strösocker 400 g färsk lax 8 skivor kavring dillVispa ihop ägg, senap och vinöger. Vispa droppvis i olja till en tjock majonnäs. Smaka av med salt. Fräs löken på medelvärme tills den är gyllenbrun och karamelliserad. Tillsätt vinäger och låt koka in i löken. Låt svalna och vänd in i majonnäsen. Koka upp vatten, ättika och socker tillsammans med kryftad lök, skivad morot och kryddor. Skär laxen i små portionsbitar. Dra av lagen från värmen och lägg ned laxen. Låt svalna och låt laxen dra över natten i kyl. Toppa rostade skivor av kavring med lökmajjo och lax. Toppa med dill.
Tror egentligen inte på att fasta men eftersom både jag & min man inte får önskvärda resultat med viktminskningen just nu så tänkte vi ge kroppen en chock och det funkar
Pensla en ugnsform med lite olja på botten och lägg på laxen. Mixa alla ingredienserna med stavmixer. Lägg upp laxen då den är klar på ett snyggt fat, fördela sparrisknopparna över, häll på det brynta smöret och klicka över dragonkrämen
400 g lax, gärna salma eller fröya 5 cm färsk ingefära 0,5 chilifrukt 2 klyftor vitlök, finrivna 100 g smör, att bryna 2 limefrukter, finrivet skal och saft 0,5 dl japansk soja 1 msk sesamolja 400 g broccoli, i tunna buketter 2 salladslökar 1 kruka färsk koriander
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.