Den ena var med färska jordgubbar och lemoncurd, och den andra var medpäronmousseoch vaniljkräm. Blanda sedan ägg och socker i en bunke och vispa med elvisp tills det blir mycket pösigt
Lyft upp päronen ur lagen och servera dem med krämen. Skala päronenoch skär dem i fjärdedelar. Häll vinet i en kastrull, tillsätt sötning och vaniljfrön, använder du vaniljstång är det bästa att dela stången på längden, skrapa ur kärnorna, tillsätta dessa och även stången
Jag gjorde om receptet lite efter eget tycke och smak. Lite krispigare yta, krämigt inre som smakar vanilj och så mördegsbotten som man bara inte kan låta bli att älska
Jag täcker alltid degbunken med plastfolie och ovanpå det handduk, detta för bästa jäseffekt. De här goda bullarna florerar runt lite här och var på nätet
Det här brödet jar jag gjort massvis med gånger och det går att variera i det oändliga. På morgonen toppar du med frön eventuellt kan du spreja/pensla på lite vatten för att få fröna att fästa
Halvera päronenoch ta bort kärnhuset med en sked. Servera med glass eller grädde. Riv mandelmassan över päronen, strö över valnötterna och toppa med sirapen
Vek plattan dubbel på längden och skar ut remsor med pizzaskäraren. Under tiden den jäser kan du fixa fyllningen och sätta ut formar på plåtar till bullarna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.