Pressa i limesaften i slutet av koktiden. För länge sedan köpte jag en burk med tomatmarmelad på en julmarknad och sen dess har jag tänkt att jag ska göra min egen tomatmarmelad
Yacónkräm medlimeochvanilj, toppad med frukt & bär. färska jordgubbar med strimlade myntablad, färsk mango eller papaya i tärningar, kanske tillsammans med passionsfrukt
I veckan gjorde jag jordgubbsremmar som fick stå i ugnen medan jag satt och pluggade. För någon månad sen gjorde jag hallon- och blåbärschips som blev super goda som snacks
Riv skalet av en limeoch pressa saften ur den, och häll ner detta i kastrullen. Just den här sylten är med jordgubbar, limeochvaniljstång, och den är lika god till pannkakor och våfflor som den är till ost
Lägg i en kastrull tillsammans medlimesaft, skal, vatten och snittad och urskrapad vaniljstång. Det blev en fantastiskt god sylt, och den här gången smaksatte jag medvanilj, limeoch färsk ingefära
Skiva eller tärna jordgubbarna och lägg i en kastrull tillsammans med vatten, socker ochlimesaft. Ät krämen med gräddmjölk eller något mjölkfritt alternativ om du inte tål mjölkprodukter
Dela limenoch pressa ner saften i vaniljgrädden. Dela vaniljstångenoch skrapa ur den i en kastrull, hacka upp vaniljstången i lite större bitar och låt även dom följa med i kastrullen
Koka upp vatten, socker, vaniljextraktochlimesaft, och lägg ned äppelklyftorna. saft av en ½ lime. Kanelstång och kardemummakärnor kokar du med från början, men Limoncello rör du ned i den färdiga krämen
Det här receptet på vaniljcupcakes är väldigt enkelt och ger saftiga, luftiga cupcakes. Rör ut majsstärkelsen i saften från de två kvarvarande frukterna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.