Uppe i just den delen av Schweiz där vi brukar fira sportlov har de en alldeles speciell fårras som heter Oberwalliser Schwartzenaste schäferli – det vill säga svartnosade får från övre Valais (på franska) eller Wallis (på tyska)
Att laga pasta går fort och är praktiskt så här på sportlovet. Gott blir det också, och man behöver inte så himla många ingredienser och kryddor när förråden är begränsade
När man ska åka skidor behövs mycket frukostenergi. Vi tar dessutom med choklad, vatten och den fenomenala sötsyrligaspritzigaschweiziskaäppeljuicenRamseier
”wellness centre” på en undangömd plats ialperna för att hämta hem sin VD. Syrran och hennes man var hos oss förra helgen och då firadevi med bubbel och goda tilltugginnanmiddagen
Det är en sådan klassisk rätt och genast tänker jag på alla gånger man vandrat itimmariAlperna eller Dolomiterna, då smakar denna grytan med en kall öl supergott, får man sedan spätzle till är middagen perfekt
Vansinnigt god, superenkelt och snabb pasta som dessutom är vegetarisk och riktigt mättande. Färsk pasta kommer man ofta över billigt och de som är smaksatta är ju extra goda tycker jag så dom brukar jag köpa, annars föredrar jag torkad pasta
Men intei år, dels för att viinte längre är tvungna att åka just på loven när det är som dyrast, barnen är ju vuxna nu, men även för att vi ska besöka dottern om två veckor som är ialpernai år
Det är lördag kväll och köttet liggerimarinad. Utbankad fläskschnitzel som ska grillas och serveras med bakad potatis, sallad, vitlökssmör och bearnaisesås
Paleofamiljen beger sigtill de sydligare delarna av Alperna och pastaland hehe. Likapirriga som barnen har vi nu packat ned det sista och styr kosan mot Arlanda och vår första alpresa med barnen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.