1½ tsk
salt1. Smält smöret och låt det svalna. Blanda mjöl, salt och vatten till en jämn smet. Blanda i mjölk och smör eller margarin. 2. Hetta upp ett våffeljärn. Pensla med lite smält matfett så att inte våfflorna fastnar. 3. Lägg på ¾-1 dl smet till varje våffla, mer eller mindre beroende på våffeljärnets storlek. Grädda våfflorna i hett våffeljärn tills de fått fin färg. 4. Lägg de nygräddade våfflorna på galler och servera med sylt, färska bär, grädde eller vaniljglass.
proteinvåfflor med banan, ägg och keso. Igår ville Aramis gärna äta våfflor till middag. Så frasvåfflor blev det men jag gjorde en annan variant till mig själv
(Se ) Hen gav mig detta recept som ger frasiga våfflorutan vare sig ägg eller mjölk. Dottern tål inte mjölkprotein och vi har testat otaliga recept på mjölkfria våfflor genom åren
Dessa våfflor är både ägg och glutenfria. Älskar våfflor men gör det allt för sällan. InläggetÄgg och glutenfria våfflor dök först upp på Victoria Karlsson
Grädda våfflorna och servera om ni vill med sylt och vispad grädde. smeten är lite svårhanterlig utanägg, men funkar bara man är försiktig o liksom skrapar av dem
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.