Våfflor utan ägg
kungsornen.se
kungsornen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 50 g (½ dl) smör eller flytande margarin
  • 13 dl Kungsörnen Kärnvetemjöl
  • 12 dl mjölk
  • 12 dl kallt vatten
  • 1½ tsk salt1. Smält smöret och låt det svalna. Blanda mjöl, salt och vatten till en jämn smet. Blanda i mjölk och smör eller margarin. 2. Hetta upp ett våffeljärn. Pensla med lite smält matfett så att inte våfflorna fastnar. 3. Lägg på ¾-1 dl smet till varje våffla, mer eller mindre beroende på våffeljärnets storlek. Grädda våfflorna i hett våffeljärn tills de fått fin färg. 4. Lägg de nygräddade våfflorna på galler och servera med sylt, färska bär, grädde eller vaniljglass.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.