Bread

Bread

Falska Wienerbröd

Falska Wienerbröd

I dag ska dottern ha hand om kyrkkaffet och då bakade jag denna goa winerkakan. Den har jag aldrig gjort tidigare men så enkel att göra
Brödsnurror

Brödsnurror

Vi har blivit väldigt förtjust i soppa hemma hos oss denna vinter. Så enkelt, gott och går att koka på i princip det som finns i kyl och skafferi
Långjästa baguetter

Långjästa baguetter

Nybakat. Ingredienser till 3 baguetter. 10 g jäst. 3½ dl kallt vatten. 6½ dl vetemjöl special. 1 dl rågmjöl. 1 msk flytande honung
Långjästa grynbullar

Långjästa grynbullar

Lägg grynblandningen i en degbunke. Koka upp 4 dl vatten och häll över, och rör om till en gröt. Späd med kallt vatten och låt den kallna
Potatis- och köttfärsgratäng 1

Potatis- och köttfärsgratäng 1

Ingredienser 500 gram nötfärs , eller blandfärs 2 st gul lök(ar) 1 msk vetemjöl 1 burk(ar) krossade tomater 1 msk tomatpuré 1,5 tsk salt 1 krm svartpeppar , 1-2 krm 8 st potatis(ar) , 8-10 st, kokta 3 dl vispgrädde 2 dl ost , riven 1 odefinierad sallad , till servering Köp receptet
Matbröd

Matbröd

Blanda jäst och fingervarmt vatten i en stor bunke. Arbeta in vetemjölet, salt och olja och knåda i minst 5 minuter
4 limpor ankarstock rågbröd

4 limpor ankarstock rågbröd

Dag 1. Smula ner jästen i en bunke eller burk med lock och rör ut med kallt vatten. Tillsätt rågsikten och rör om
Brytbröd med havre och råg

Brytbröd med havre och råg

Ingredienser Portioner. Ger 1 långpannebröd 1/2 paket jäst (à 25 g) 7 1/2 dl kallt vatten 3 tsk salt 2 msk olivolja 1/2 dl hela linfrön 1 dl havregryn 6 dl rågsikt 8 dl vetemjöl special 1 1/2 dl solrosfrön Lägg till i inköpslistan
Morotslimpor

Morotslimpor

Receptet till de här mjuka och goda morotslimporna kommer ursprungligen från tidningen hembakat. se (se här)