Den typiska belgiska våfflan är högre, lättare och fluffigare än en klassisk våffla. De är även större än vanliga våfflor, så det är en fördel om du har ett speciellt järn när du steker dem
Idag är det både våffeldagen, och långfredagen. Jag har tidigare lagt ut ett recept på frasvåfflor, men numera föredrar jag lite mjukare och segare våfflor istället
-)BelgiskavåfflorMånga. jag är inte helt nöjd med receptet, jag tyckte att det blev lite mycket pannkakssmak på dom - dvs de var aningens för mjuka dessutom vill jag ha mer vaniljsmak
Det är ju våffeldagen nästa vecka och vi tjuvstartade redan idag med lite härligt tjocka belgiskavåfflor, man glömmer bort hur gott det är tillsammans med grädde och jordgubbssylt
Anette tog med sig sitt belgiska våffeljärn och vi drog igång våffelmakeriet. Skagenröran enligt recept nedan gissar jag räcker till några våfflor men kanske inte till så många som 12. 2-3 msk hackad dill. - Flaska , 750 ml. Serveras vid 8-10°C som aperitif, eller till lättare rätter av fisk och skaldjur. -Mama Skogly ♥ 5 dl vetemjöl. 2-3 msk hackad dill
På söndag är det dags för våffeldagen och hela Sverige kommer dofta smörigt nybakat och sött. För det är just där som jag ätit världens godaste våfflor
-) det går ju att spara och värma försiktigt i ugnen igen. Har ett våffeljärn hemma för att göra lite tjockare belgiskavåfflor,kunde inte bestämma mig för om jag ville ha det eller klassiska våfflor idag, så därför fick det bli både ock
Barnen önskade våfflor och jag tog tillfället i akt att inviga det nya belgiska våffeljärnet. Till våfflorna serverade jag vispad grädde och tinade blandade bär smaksatta med lite Stevia Strö
1. Separera äggula och vita i varsin skål. 2. Blanda samtliga torra ingredienser. 3. Vispa ner tre fjärdedelar av mjölken, smör och äggulor och rör till en jämn smet
-lappen hos Kjell & companie. Så i dag har jag nya krafter och firar det med nygräddade våfflor och inte vilka som helst utan belgiska som är enligt mig de allra godaste, lite lyxigare dessutom
Belgiskavåfflor, recept här. Jag blir så lätt påverkad av alla temadagar för jag blir alltid sugen på våfflor när våffeldagen närmar sig och man ser våfflor överallt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.