Hej. Nu är vi tillbaka hemma igen. Hade gärna stannat längre i stugan, speciellt eftersom vi haft så mycket annat och det blivit så sent om kvällarna så vi knappt varit där känns det som
Ta bort grytan från värmen och låt det stå och dra under lock ca 10 min. Som vi lovade igår kommer det i dag både förslag på varmrätt och efterrätt till nyårsmenyn, båda från Arlas nyårsmenyer som vi fick en förfrågan om att testa
Tomaterna var sena i år men har givit desto mer skörd nu på sensommaren och i början på hösten. Fortfarande plockar jag in ett gäng solmogna tomater varje dag vilket förstås är helt underbart
en bunt rabarberstjälkar. 2 msk röd outspädd saft. 1 dl socker. 1 dl kvarg. 2 1/2 vispgrädde. Skiva rabarbern i tunna skivor, koka sedan rabarbern med saften tills det
Trots den underbara sommarvärmen så vistas jag inomhus precis hela dagarna. Nåväl, nu är vi hemma i allafall och förhoppningsvis hinner man vara ute och njuta lite mer av värmen innan hösten är här
Har jag möjligen hittat den godaste pastasåsen ever. Om inte så i alla fall på väldigt länge. Har man bara crème fraiche, lite grädde och ost kan man trolla fram en krämig pastasås
När jag och Leif lagade festmiddag i Jämtland och fick tag i billig svensk färsk oxfilé (under 200 kr/kg) tillagade jag den på ett sätt som jag blev tipsad om i höstas
Ni har kanske märkt att jag har haft mycket att göra de senaste dagarna. Jag har inte hunnit vara in på bloggen en enda minut, men nu vänder det och det börjar lugna ner sig en aning
Jag är en riktig kärring, ja kaffekärring alltså. Älskar mina tidiga mornar med nybryggt kaffe, mina fikastunder vid elva och tre med kaffe och en bit choklad och mitt kvällskaffe uppkrupen i soffan efter maten, ja där emellan slinker en och annan kopp ner också
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.