Hej. Nu är vi tillbaka hemma igen. Hade gärna stannat längre i stugan, speciellt eftersom vi haft så mycket annat och det blivit så sent om kvällarna så vi knappt varit där känns det som
Som vi lovade igår kommer det i dag både förslag på varmrätt och efterrätt till nyårsmenyn, båda från Arlas nyårsmenyer som vi fick en förfrågan om att testa
1 bunt rabarberstjälkar. 2 msk röd outspädd saft. 1 dl socker. 1 dl kvarg. 2 1/2 vispgrädde. Skiva rabarbern i tunna skivor, koka sedan rabarbern med saften tills det tjocknar till en kräm
))RABARBERMOUSSE lchf4 portioner200 g rabarber 2 msk outspädd stevia saft2 msk stevia strö + 10 droppar Stevia Sweet1/2 tsk vaniljpulver1 dl creme fraiche2,5 dl vispgrädde1. Skär rabarbern i småbitar och koka den tillsammans med saften tills det mesta av vätskan kokat in, ca 5 - 10 minuter
Ställ rabarbermoussen kallt i minst ett par timmar, riv eller hacka choklad ovanpå vid serveringen. Min rabarberfrossa fortsätter och i helgen gjorde jag en mousse enligt Marianns recept och hon visste också berätta att rabarbern bara har 5,5 gram kolhydrater, så den passar bra för LCHF desserter. 6-8 port serveras väl kyld. 6-8 port serveras väl kyld
1½-2 dl socker (efter smak). Skär rabarbern i bitar och lägg i en kastrull. Blanda med socker och vin. Dela vaniljstången, skrapa ur fröna och lägg även detta i kastrullen tillsammans med kanelstången
Tillsätt löken och fräs försiktigt 8-10 minuter, tills den är mjuk och gyllengul. Låt puttra svagt 10-15 minuter, rör om emellanåt. Ugnsbaka 10-12 minuter, tills äggvitan stelnat men gulan fortfarande är lös
Lägg i kastrull, häll i vattnet, socker och gelesocker ( om man inte har gelesocker kan man använda 2-3 gelatinblad som man först lägger i kallt vatten och löser upp i den varma kompotten sen). Låt koka 5-10 min tills rabarberna blir mjuka
1 bunt rabarberstjälkar. 2 msk röd outspädd saft. 1 dl socker. 1 dl kvarg. 2 1/2 vispgrädde. Skiva rabarbern i tunna skivor, koka sedan rabarbern med saften tills det tjocknar till en kräm
Panna cotta (ca 4-6 portioner). Ställ formarna i kylen i ca 4-6 timmar så att de stelnar. Crème brulee (4-6 portioner). Grädda krämen försiktigt i 30-60 minuter tills den "stannar" när man rör försiktigt på formen. Brylépudding/Crème Caramel (ca 4-6 portioner). Använd ca 4-6 portionsformar i keramik eller porslin. Sätt formarna i ett vattenbad och grädda dem i ugnen ca 45-90 minuter tills smeten har "stannat". Crème brulee (4-6 portioner)
Saltsöt cupcake 3 ägg 2½ dl socker 1 tsk vaniljsocker 100 g smör 1 dl mjölk 3½ dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 3 msk kakao 1 nypa salt 10-12 turkisk peppar karameller Krossa karamellerna i en mortel eller mellan ett dubbelvikt bakplåtspapper med en kökshandduk runt. Grädda i 15-20 minuter på 175 grader och låt kakorna svalna innan frostingen breds på. Frosting 60 g mjukt smör 100 g Philadelphiaost 5 dl florsocker 1 tsk vaniljsocker 2-3 dl frysta hallon Rör allt utom hallonen till en kräm. Ikväll blir det tv-inspirerad middag, vi ska prova ett nytt recept på risotto som vi såg i söndags på "Jamie upptäcker" på 5. 10-12 turkisk peppar karameller. 15-20 minuter p. 2-3 dl frysta hallon
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.