Men när vi flyttade så hamnade den i ett förråd och föll i glömska men så i samband med årets vårrensning hittade jag igen den och tänkte att nu måste den komma till användning igen
Krydda med curry och smaka av med salt och peppar. Ringla olja över samt salta och peppra lätt. Currymarinerad kycklingfilé som blir ugnsbakad tillsammans med paprikastrimmel och currysås tillagad från kycklingskyn såväl som lite ris
Idag har varit en sådan där dag när matmotivationen och fantasin tryter (JA även jag har sådanna dagar), som tur är bor jag hemma och låter mina föräldrar laga allt mat på sådanna dagar (och även dagar då jag inte hinner)
Ingredienser Fröknäcke Recept av Magnus Johansson här på wgs. se Friterad schalottenlök 2 st schalottenlökar 2 msk vetemjöl ägg 3 msk ströbröd Råbiff 300 g biff av innanlår olivolja, några droppar 2 tsk dijonsenap 2 msk kapris 2 msk hackad persilja 5 cm selleristjälk salt peppar
Allt smör var nästan nere och fingerslicken avslöjade att även smaken var grym. Med ett lock över woken stannar värmen kvar, de ångkokar lite i sin egen saft samtidigt som de träffas av lågorna underifrån
Med detta sagt så vill vi nu skriva om på vilket sätt som vi försöker äta mer hälsosamt, även om vi inte skulle kalla det diet, särskilt som det främst handlar om att man ska äta mer av en hel del saker och inte mindre
Nu till helgen är det dags och så gott som samtliga inbjudna har tackat ja. Mitt under själva plockningen finns det alltid tid att ta fram och karva lite av den där tryffelsalamin
Jag tycker också att frysta bananbitar är goda att tugga på som snacks efter ett svettigt träningspass medan jag lagar middag, så att jag inte lurar mig själv att äta något mindre hälsosamt innan maten står på bordet
Skär eller klipp aprikoserna i små bitar samt blötlägg dem i vatten över natten. Rör om då och då. Chutneyn smakar bäst om den får stå och mogna ett par veckor
Men nu går jag som lärling på ett konditori och fick baka där för första gången och döm om min förvåning när de smakade helt underbart, de var lagom mjuka, porösa och med en god fyllning av jordgubbar och pistage och då bestämde jag mig för att baka Macarons hemma
Den här kostmodellen är mer i ropet än någonsin och mängder av kokböcker publiceras. Visst finns det några få som mår gott av att äta även på det viset, men de är i minoritet i LCHF-sammanhang
Enkla att göra, inga konstigheter alls och kombinationen av ingredienserna blir så bra. De hittade jag i en italiensk blogg och hon som skriver i den har förstås tillgång till färska valnötter från sin egen trädgård
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.