Varmchoklad LCHFRecept för 2 större muggar4 dl gammaldags mjölk4 dl vispgrädde75 g mörk choklad (70-86%)1 msk sukrin1 msk kakaopulver½ tsk mald kardemumma½ tsk vaniljpulverVärm mjölken och grädden tillsammans med de övriga ingredienserna (dela chokladen så går det fortare)Vispa även lite grädde att ha på toppen om så önskas. 75 g mörk choklad
Vad är julen, kylan och myset utan den varmachokladen. ) Blanda kakao och vaniljpulver i en mugg tillsätt LITE mandemjölk och rör om så att det blir en tjock och slät chokladsmet utan klumpar i bottnen
Varmchoklad är så himla mycket nostalgi. Varmchoklad är både kyliga dagar i en snöhög ute i skidbacken som liten, samtidigt som det är en erupterande vulkan på min spis då jag och fina Cajsa skulle koka flera liter till våra vänner
För många är det sportlov och framöver hoppas vi på fina soliga dagar… Kallt brukar det även vara denna årstid så varmchokladdryck är ju gott och värmande
Pajdegen. Mät upp vetemjöl, grahamsmjöl och smör i en bunke. Låt stå framme i rumstemperatur så att smöret blir mjukt (det går fortare om man skär smöret i mindre bitar)
Vispa ner rom och muscovadosocker och häll upp i varma glas. Värm mjölken i en kastrull och bryt sönder chokladen i bitar och smält den i den heta mjölken
Att göra sin egen goda och nyttiga choklad är inte alls svårt. Hursomhelst förra helgen gjorde jag en variant hemmagjord choklad med jordnötssmör och hallon
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.