Vem tackar inte ja till envarmchoklad såhär på söndagsmorgonen. Värm bara mjölk och socker i en kastrull, rör ned mörk choklad (eller mjölkchoklad) tills det smält
VarmchokladLCHFRecept för 2 större muggar4 dl gammaldags mjölk4 dl vispgrädde75 g mörk choklad (70-86%)1 msk sukrin1 msk kakaopulver½ tsk mald kardemumma½ tsk vaniljpulverVärm mjölken och grädden tillsammans med de övriga ingredienserna (dela chokladen så går det fortare)Vispa även lite grädde att ha på toppen om så önskas. 75 g mörk choklad
Och även tack för alla tv-serie tips, nu har jag verkligen mycket att kolla och följa i höst. Men nu med en ond hals har jag testat att göra min egna varmachoklad
I receptet nedan finns enliten mängd sockerersättning/sötningsmedel. Innan jag gör någonting alls ska de små få frukost och jag tänker njuta av en kopp varmchoklad och slänga enliten snabb kik på diverse tidningar på nätet
När man delar recept på en rabarbercheesecake med vit choklad. Tyvärr är jag inte helt säker på exakt hur jag gjorde (så går det när man inte skriver ner meddetsamma), men jag har här skrivit ner receptet som jag använder när jag gör blåbärscheesecake, som också är ett bra grundrecept för cheesecake
Jag har lite majsstärkelse i min varmachoklad för att göra den lite krämigare i konsistensen. Blanda majsstärkelse med mjölken och häll i kastrullen med chokladsåsen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.