Pajdegen. Mät upp vetemjöl, grahamsmjöl och smör i en bunke. Låt stå framme i rumstemperatur så att smöret blir mjukt (det går fortare om man skär smöret i mindre bitar)
Cheesecakefyllning. Stoppa in cheesecaken i ugnen på 200 grader och sänk värmen direkt till 120 grader (öppna inte ugnsluckan) och grädda i 45-50 minuter. Stäng av ugnen, lufta några sekunder och låt cheesecaken stå i eftervärmen i ytterligare 50 minuter
Idag får du receptet på efterrätten vi hade på nyårsafton, cheesecake med passionsfrukt och lime. Ställ cheesecaken i kylen i minst 1 timme eller tills gelén svalnat
Mät upp smöret och strösockret i en bunke. Låt stå framme en stund så att smöret blir mjukt. (Man kan även dela smöret i mindre bitar så går det fortare
Den här cheesecaken gjorde jag då vi hade kräftskiva här hos oss. Dock tar den lite tid att göra eftersom den behöver bakas i ugn innan man kyler den och slutligen kan servera denna underbara cheesecake
Sätt ugnen på 200°C. Smörj en muffinsplåt eller ställ upp stora muffinsformar i papp på en plåt. Det går också att lägga i bullformar i muffinsplåten vilket jag gjort på bilderna
Botten. Smörj en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. "Bröa" den smorda formen med potatismjöl eller kokosflingor (eller ströbröd men då blir inte tårtan glutenfri)
Jag älskar cheesecake och här gjorde jag en sockerfritt och lchf variant. Denna cheesecake är inte en sådan jättesöt cheesecake som man bakar med vanligt socker
Mät upp mjöl (välj något av alternativen) och salt i en bunke. Blanda mjöl och salt. Rör ner olivoljan. (Om du istället vill använda smör, skär det i mindre bitar och låt bli rumsvarmt innan du rör ihop det
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.