Nu hittade jag ett, som jag justerade en smula & fick de bästa frukostbullarna -so far. RECEPT 10 morgonbullar. 7-8 dl vetemjölspecial. Efter nästan 20 minuter så har det blivit kalas fina morgonbullar i ugnen. 7-8 dl vetemjölspecial
Kalljästa frukostbullar är så himla smidigt det gillas skarpt. Grädda 18-20 min i mitten av ugnen. Det var alltförlängesen det har varit brödbak här hemma
Brödet är klart när det har en innertemperatur på 92-96 grader C. Underbara hembakta bröd. Jag snubblade över det här recept en kväll förra veckan när jag surfade runt på webben dedikerad att hitta ett nytt recept för kalljäst bröd
Grädda dem mitt i ugnen i 225-250 grader i 6-9 minuter. I varmluftsugn i 200-225 grader ca 8-10 minuter. 2 3/4 tim varav 2 tim jäsning och 5-8 min i ugnen
Igår provade jag att göra det kalljästa brödet i en grövre variant med dinkel och linfrön. ca 10 st¼ pkt jäst3 ½ dl kallt vatten1 ½ tsk salt1 tsk honung2 msk linfrön3,5 dl fullkornsdinkel3,5-4 dl vetemjöl specialRör ut jästen i lite av vattnet. 3,5-4 dl vetemjöl special
Att kalljäsa bröd över natten är riktigt smidigt om du vill ha nybakta frallor till morgonen. Just dessa gjorde jag till en buffé när vi hade en liten släktträff i mellandagarna
Kalljästa menas att de bakas på kall degvätska och även bakas ut direkt efter första knådningen. Låt dem jäsa under bakduk till dubbel storlek 1-2 timmar
Grädda dem mitt i ugnen i 225-250 grader i 6-9 minuter. I varmluftsugn i 200-225 grader ca 8-10 minuter. 2 3/4 tim varav 2 tim jäsning och 5-8 min i ugnen
ca 15 - 16 stycken. 8 - 10 dl vetemjöl. Dela degen i 15 - 16 lika stora bitar. Grädda frallorna i mitten av ugnen i ca 8 - 10 minuter. ca 15 - 16 stycken 25 g jäst. 8 - 10 dl vetemjöl
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.