Låt fläskfiléerna ligga framme i rumstemperatur en stund innan tillagning. Linda in de heta filéerna i ugnsfolie och låt dem svalna under tiden du rör ihop dressingen (fläskfilén lagas färdigt i folien och blir mycket mör och saftig)
Till midsommar gjorde jag denna goda festrätt med marineradfläskfilé och en grön örtsås. Här syns fläskfilén och en couscoussallad med halloumi och söta nektariner
Värm ugnen till 225 grader. Blanda soja med kryddor och olja. Pensla hela filén med blandningen. Lägg den på galler i en långpanna med lite vatten i bottnen
När man får tag i svenska lammkotletter i affären då blir man lycklig. Och dessa lammkotletter var stora och ganska grovt styckade med mycket kött så för mig räckte det gott och väl med en
2 st fläskfilé. Putsa, salta och peppra filéerna. Bryn dem i smör i en stekpanna. Lägg över köttet i en ugnssäker form och stek tills innertemperaturen är 65º, ca 25 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.