Igår tog min dotter studenten och till den lagade jag marineradfläskfilé. Putsa fläskfiléerna. Bryn dem i smör en panna, krydda med salt, peppar och grillkrydda
Putsa fläskfilén, skär den längs med, nästan helt igenom. Servera t e x med Hasselbackspotatis, grönpepparsås och grillad tomat (tomaten kan läggas i samtidigt som filén i formen)
Limemarineradfläskfilé, klyftpotatis med ett soltorkadetomater - o basilikesmör. Blanda olja, pressad vitlök, skal och saft från en lime, salt & pepper i en skål - rör om och häll i en plastpåse
Bryn fläskfilén runt om. Hacka lök, vitlök, tomateroch strimla basilikan. Sätt den på plattan och ställ in plattan ett eller två steg under högsta läget
-tecken. Putsa fläskfilénoch skär i slantar. Gjorde en rejäl blandning med grädde, flytande crème fraîche och så färskosten som blev över från fredagen och hällde över potatisen
Bryn fläskfilén runt om. Hacka lök, vitlök, tomateroch strimla basilikan. Sätt den på plattan och ställ in plattan ett eller två steg under högsta läget
-) Gott med både potatispuré och ris till. Bra maträtt om man är många, då fläskfilén tillagas hel. ca 800 gr fläskfilé1 pkt bacon (140gr)2 dl soltorkadetomater2 chalottenlökar1 dl basilikablad1/2 pkt fetaost3 dl grädde1,2 dl chunky salsasåssalt o pepparDela fläskfilén på tvären, dvs som en "tekaka du vill dela"Snitta sedan upp den med två skåror på vardera sida om "mittlinjen" så du kan "vika ut" den så mycket som möjligt. Detta görs med både "över och nederdelen"Salta och peppra på köttetSkär baconet i 1 cm skivor och knaperstek, låt rinna av på hushållspapperKör de soltorkadetomaterna, fetaosten, chalottenlöken och basilikan i en mixer (eller finhacka)Bred ut mixen och baconet på nedre delen av fläskfilénSalta o peppra på toppenLägg på "locket" (den andra delen ovanpå)Bryn i panna så att fläskfilén får fin färg på båda sidorna, var försiktig när du vänder på den så att fyllningen inte åker ut. Lägg sedan fläskfilén i en ugnsfast formRör om grädden (ovispad) med chunky salsasåsen i en skål och häll över fläskfilén Ställ in i ugnen i ca 17 minKLART. Du kan även med fördel förbereda fyllningen och göra i ordning allt och bara sätta in den i ugnen 15-20 min före den ska serveras. -) ca 40 min / 4 pers / Ugn. ca 800 gr fläskfilé. 2 dl soltorkadetomater
Lägg i soltorkadetomateroch crème fraiche. Var tredje vecka är det hans tur att bestämma och varje lördag i hans vecka är det dags igen för den mörade biten fläskkött
Ansa fläskfilénoch skär den till mindre bitar. Servera med några stänk tryffelolja och vitlöksbröd. Ha därefter ner strimlad paprika, serranoskinka ochsoltorkadetomater
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.