Skala och skiva äpplen (jag använde mig utav gröna äpplen). Pensla fyra små ugnsfasta portionsformar med hälften av smöret och fördela sedan upp äppelskivorna i formarna
Krossa vitlöksklyftorna och lägg tillsammans med rödlök och äpplen i botten av en ugnssäker form. Skär rödlöken i grova klyftor och dela äpplena på mitten
Rödingfilé med äpple, gurka och stenbitsrom. Vitvinssås med stenbitsrom. Smaka av såsen med kajennpeppar och red av med majsstärkelse utrörd i lite vatten
Kärna ur äpplena och skär dem i klyftor. Ställ alla klyftor på en plåt med bakplåtspapper. till två personer2 gula lökar2 äpplen5 potatisar2 portionsbitar lax med skinnet kvar ½ tsk saltsvartpepparCurryröra½ dl kesella (lätt)½ dl yoghurt1 tsk curry1 msk hackad gräslök½ tsk saltSätt ugnen på 225 grader. 2 äpplen. 2 portionsbitar lax med skinnet kvar ½ tsk saltsvartpeppar
Vare sig det är äppelsäsong eller inte gör jag gärna de här goda ugnsbakadeäpplenamed en härlig fyllning av mandlar, råsocker, kanel, vanilj, smör och sirap
Skiva äpplena och täck botten på en ugnsform, men spara några skivor till sedan. Häromveckan gjorde jag en extra god ugnsbakad variant med äpple, russin och kanel, med utgångspunkt från ett av Sandras recept för övrigt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.