150 g
torskfilé saften av en halv citron 0,25 st palsternacka 0,25 st kålrabbi 0,25 dl grönsaksbuljong smör till formen salt och vitpeppar lite persilja 0,5 dl fiskbuljong 0,5 dl crème fraîche
Jag gjorde förstås rätten glutenfri, ugnsbakade fisken på låg värme i stället för att koka den, och lyxade dessutom till det hela med spenat i botten och räkor på toppen
Lägg torskfilén i en ugnsform. Smaksätt med lite salt och peppar. Servera med nykokt potatis och en sallad på finskuren fänkål med lite dressing gjord på olivolja, citronsaft och en gnutta honung samt salt och peppar
Servera torskenmed brynt smör & den härliga rotsellerin och goda grönsaker. Nu har ju Viktväktarna ändrat sitt program till "SmartPoints", så gamla recept är beräknade med det gamla systemet medan de nya jag bloggar beräknas enligt nya systemet, SmartPoints
En av rätterna jag lagade denna första omgång var en ugnsbakadtorskmed bulgur. Mitt jobb och utmaning är att göra god mat inom ramen för dessa mängder och tillåtna livsmedel
Lägg torsken i en ugnsfast form och häll över oljan och klicka på smöret. Vill du ha ännu lyxigare mos så bryner du smöret innan du blandar den med mjölken
2 450 g delikatesspotatis 500 g förkokta rödbetor ca 350 g torskfilé salt och peppar 1 tsk olja 2 msk solrosfrön Smörkräm 1/2 ask färsk gräslök (à 20 g) 25 g smör 1 dl crème fraiche 65 g mâchesallad Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
800 g färsk torskrygg 16 potatisar (små) 1 knippe dill, finhackad 600 g färska räkor 100 g färsk pepparrot 3 ägg, kokta 25 g smör, smält salt peppar 200 g smör, att bryna smör, till formen salt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.