Tzatziki på vårt vis och fetaostdipp med sting
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 0,5 gurka
  • 1 salt
  • 15 dl grekisk yoghurt
  • 11-3 klyftor vitlök, rivna
  • 11 msk olivolja
  • 11 tsk vitvinsvinäger
  • 11 kruka dill, hackad
  • 13 –6 sivripaprikor (eller 1 vit, grön eller röd paprika + 1-2 chilifrukter)
  • 12 msk olivolja
  • 1150 g feta
  • 10,5 dl grekisk yoghurt
  • 11 msk vitvinsvinäger
  • 11 liten klyfta vitlök, riven
  • 1 Tzatziki0,5 gurka salt 5 dl grekisk yoghurt 1-3 klyftor vitlök, rivna 1 msk olivolja 1 tsk vitvinsvinäger 1 kruka dill, hackad
  • 1 Fetadipp3 –6 sivripaprikor (eller 1 vit, grön eller röd paprika + 1-2 chilifrukter) 2 msk olivolja 150 g feta 0,5 dl grekisk yoghurt 1 msk vitvinsvinäger 1 liten klyfta vitlök, rivenTzatziki
  • Skala och riv gurkan grovt. Strö över salt och låt stå i 20 minuter. Skölj och krama noga ur all vätska. Blanda yoghurt, vitlök, olivolja och vinäger. Rör ner dillen och smaka av om det behövs mer salt. Låt stå en stund och samla smak. Fetadipp
  • Sätt ugnen på 250° och grill. Placera paprika och chili på en oljad plåt och grilla tills de börjar mörkna runtom. Vänd då och då så att de blir jämnt rostade. Lägg i en plastpåse och knyt om. Låt ligga i 15 minuter. Dra sedan av skalet, skär köttet i bitar och peta bort alla kärnor. Mixa paprika- och chiliköttet med lite av oljan. Smaka hur starkt det är. Mixa feta, yoghurt, resten av olivoljan, vinäger och vitlök i en annan bunke. Tillsätt lite av paprikamixen i taget tills du tycker att du har fått till lagom sting. Fortsätt mixa till en slät dipp. Förvaras i kyl, men ta fram dippen en god stund i förväg eftersom den lätt blir hård. Servera gärna med varma pitabröd att dippa, alternativt till lite extra rostad paprika och oliver.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.