Ja, så här på kanelbullens dag kanske ni förväntade er ett kanelbullerecept. Vissa stilrena kanelbullar, vissa kanelbullar med en tvist och vissa egentligen bara bullar – med en hel drös av andra [
Tack mamma och pappa för det härlig bären. Men idag fick jag mig en överraskning när det stod flera liter jordgubbar och väntade på altanen när jag kom hem
Mer ingående om hur jag bakar det här brödet och några fler bilder finns i tidigare inlägg. Här kommer själva grundreceptet på det där brödet på fast surdeg som jag pratade om
En gång i tiden åt vi väldigt lite av just de tre produkterna här hemma men allt eftersom tröttheten har ökat har de smugit sig försiktigt tillbaka in i vår mat
Häll det i en bunke och låt svalna. Rör ner äggen och sockret. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner nötterna och mjölblandningen och arbeta ihop till en deg
Den här gången grillade jag och Mannen pepparbiff till och det blev hur gott som helst. Gör så här. Tomater och sparris fräser jag på efter att köttet har fått fin stekyta och sedan får vila lite i folie, det behövs bara ett par minuter för att få dem klara
I helgen gjorde jag glass här hemma – ingen maskin, inget hektiskt rörande och inget krångel. Jag använde mig av färdig lemon curd men du kan förstås göra egen – recept finns här
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.