Twix julgodis
www.matklubben.se
www.matklubben.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Kaka
  • 16 1/2 dl mjöl
  • 11 dl socker
  • 1225 g smör
  • 1 Kolasmet
  • 1175 g smör
  • 12 dl socker
  • 13 dl grädde
  • 12 msk sirap
  • 1 Garnering
  • 1200 g ljus blockchoklad
  • 1 Kaka 6 1/2 dl mjöl 1 dl socker 225 g smör Kolasmet 175 g smör 2 dl socker 3 dl grädde 2 msk sirap Garnering 200 g ljus blockchokladSätt ugnen på 175 grader. Blanda alla ingredienserna till kakan och platta ut smuldegen i en långpanna med bakplåtspapper. Grädda bottenkakan i 20 minuter. Blanda ingredienserna till kolasåsen i en kastrull. Låt koka på svag värme i nästan en timme eller tills såsen tjocknat till en kräm. Bred såsen över den förgräddade kakan. Smält chokladen i vattenbad på spisen. Bred den över kolasåsen när den stelnat något. När också chokladen har stelnat så skär du kakan i lagom munsbitar.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.