1 Kaka
6 1/2 dl mjöl 1 dl socker 225 g smör Kolasmet 175 g smör 2 dl socker 3 dl grädde 2 msk sirap Garnering 200 g ljus blockchokladSätt ugnen på 175 grader. Blanda alla ingredienserna till kakan och platta ut smuldegen i en långpanna med bakplåtspapper. Grädda bottenkakan i 20 minuter. Blanda ingredienserna till kolasåsen i en kastrull. Låt koka på svag värme i nästan en timme eller tills såsen tjocknat till en kräm. Bred såsen över den förgräddade kakan. Smält chokladen i vattenbad på spisen. Bred den över kolasåsen när den stelnat något. När också chokladen har stelnat så skär du kakan i lagom munsbitar.
Gillar du julgodis och dessutom choklad och saltlakrits. – då är detta godis något för dig. Man blir ganska nöjd fort, i alla fall i mitt tycke då de är ganska mäktiga att äta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.