Receptet ger två burkar med lagom stora barsHemgjord vintersnack med nötter, frön och torkad frukt. Liknande bars som man kan köpa i affären innehåller oftast en massa tillsatser för att försöka dra ner på de dyra ingredienserna (nötter, fröer och torkad frukt) och de bars som är bra kvalitet håller ofta ett mycket högt pris
Varför inte göra några fler tilltuggtill fördrinken istället för förrätt. Rosta i ugnen på 200 grader tills de får lite färg. Blanda ½ ask Philadelphiaost (100g) med ½ tsk tryffelolja. ½ ask Philadelphiaost (100g) eller Mascarpone
(den här satsen räcker både till biskvierna och knäckflarnen). De här två kakorna biskvier och dubbla knäckflarn har jag bakat många gånger och alltid med smörkräm emellan, men den är gången bytte jag ut den traditionella chokladsmörkrämen mot en kolasmörkräm och det blev succé
Stark kebabsåsMixa ihop allt i en blender, tillsätt vatten eller olja om den behöver tunnas ut. Häll lagen över rödkålen, tillsätt några nypor chiliflakes eller vrid några varv med chilikvarnen och stäng burken
Det rör jag bara ihop tills sockret lösts sig. Å andra sidan är det bara vi Svenskar som har så söta sillinläggningar, våra grannländer i öst har mer sälta i sina inlagda sillar
Det enda du behöver tänka på är att i förväg beställa hem två olika kryddblandningar från Zmaka (och nej, jag är inte sponsrad men kan inte leva utan dessa båda favoriter, som jag använder till det mesta i matväg)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.