Tänker på minlilla mamma. Nytt julgodis för i år är brända mandlar med marsipan runt. Värm oljan i. 30 skållade mandlar 150 g marsipan1 dl florsocker 1 msk vatten 0,5 msk olja röd karamellfärg Rivmarsipanen grovt och blanda med florsocker och vatten. 150 g marsipan. 1 dl florsocker. 1 msk vatten
Jag har använt ris- och havremjöl men det går att ersätta med andra mjölsorter. Stek bröden i torr stekpanna på hög värme, någon minut per sidatills de fått fin färg
Den har varitminfavorit ända sedan barndomen. Igår fyllde jag år och i söndags hade jag kalas. Vill man göra den mindre så är det bara att halvera receptet
Tunnbröd. De här goda bröden är helt suveräna att använda till kebabrulle eller liknande. Tunnbröd. Bröden är mjuka och lite sega vilket gör att de håller ihop bra även när de fylls med lite blötare fyllning
Det här receptet ger ett mjukt, segt tunnbröd som är väldigt gott att äta med smör och ost. Men man kan trösta sig med att det går ganska bra att baka ivanlig ugn också
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.