Dela degen itre eller fyra delar, beroende på hur tjocka baguetter som önskas. Receptet har jag publicerat här tidigare, för några år sedan, men här kommer det igen
Lite glesare mellan recepten här på bloggen - kanske någon flitig läsare harregistrerat. (Hen verkar dock upptagen med att imobilen förklara för en ömmande moder att hen inte är tre år längre och mycket väl klarar av en tågresa på egen hand, med efterföljande svordomar och ögonrullningar som knappast går någon i tågvagnen förbi)
Rör ut den ilite av degspadet, häll på resten. Smula jästen i en bunke. Tillsätt mjölet, litei taget. Vispa upp ägget med en gaffel och pensla bullarna
Soppa det älskar jag som ni kanske redan vet och här får nitre goda och väldigt lättlagade soppor. De är helt vegetariska också om man bortser från toppingen på morotssoppan
Sen harvi ”riktig” fudge. Häll utmitt på ett bakplåtspapper, vänta något och forma sen till en fyrkant med hjälp av papprets kanter (vik pappret över och platta till)
Så går denna Alla helgon helgen mot sittslut och ljuset som brunnitifönstret på kvällen får nog stå kvar där ett tag till, det ser varmt och inbjudandeut och ger en ganska trygg känsla
Kavla ut degen tunnt på ett mjölat underlägg och skär sedan ut lagom stora cirklar med hjälp av en rund skål eller ett glas, beroende på hur stora piroger du vill ha
( Potatisen ska kokas, om man intehar turen att ha några kalla liggandei kylen. Det kanske är lätt att få tag i om man bor norrut, men att göra en ny rulle som ska kallas Sveriges bästa där stora delar av landet inte ens kan få tag iingrediensen, det blir en ledsen gubbe
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.