Fräs den i smör i en tjockbottnad gryta. Tillsätt senap, fond och 2 msk whisky, resten avgrädden, peppar, farinsocker och soja. Rör ner den i såsen och låt koka ca 5 min. Smaka av och häll eventuellt i mer whisky efter smak, drygt 1 msk
En sallad att njuta till förrätt eller som tillbehör till grillmåltiden. Skulle nästan vilja påstå att den kvalar in som den godaste sommarsalladenav alla
Man brukar säga att man kan beömma en kocks skicklighet på hur han eller hon gör sin omelett, och det kanske är sant på sätt och vis - man måste ju bemästra grunderna innan man kan avancera
För de flesta som undviker gluten av hälsoskäl (som alltså inte har celiaki) går det bra att äta vanlig havre och det gör inget om den innehåller spår av gluten
Ja, det är väl ingen som missat att det verkar vara ett av de mest omtalade och populära resmålen nu, och var och varannan människa åker, eller pratar om att åka, till Kroatien
Eller ännu hellre, lär dig smaka av. Denna tunga blev kanske till och med för mör, men reglera koktiden genom att tänka på hur stor tungan är och kontrollera den under kokningen med en sticka, eller gaffel t ex
Helt klart den ljuvligaste studenteller midsommartårtan som du kan bjuda på och det bästa av allt du fixar den på nolltid och har du tur får du en bit över till morgondagen
Denna linsröran passade så bra till den fräscha kycklingsallad som blev gårdagens middag. Linserna går fort att koka och fungerar fint som ersättning istället för kött i en sallad eller till ris, pasta eller couscous
I och för sig har jag ingenting emot varken vegetarianer eller veganer och äter själv med stor aptit både vegetariskt som veganskt när det finns behov för det eller alla de gånger det bjuds på det, men jag gillar inte tanken på att det skall gå på bekostnad av miljön, och låt mig gå lite djupare in i denna tankegång fören ni dömer mig som idiot
När du ska använda majonnäsen i en röra som denna så behöver du inte smaka avden med kryddor, ska du använda den som ren majonnäs så smaka av med lite dijonsenap, salt och citron
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.