Toscakaka eller Toscatårta, beroende på hur festlig man vill att den ska kännas. I min familj kallas den klassiska toscakakan för ”toscatårta”, vilket jag tycker ger den en lite lyxigare känsla
En enkel och god tårta som går utmärkt att baka i förväg och montera vid servering. 8 portioner. Mandelbotten 150 gram mandelmassa1 ägg2 tsk vetemjöl0,5 tsk bakpulverToscabotten 1 påse mandelspån3 msk socker50 gram margarin eller smör1 msk vetemjöl1 msk mjölk0,5 msk sirapFyllning 5 msk marsanpulver2 dl mjölk2 dl vispad gräddeRiv mandelmassan grovt och rör ihop den med ägget till en porös smet
Vill du förgylla kakan lite extra – förvandla den till en härlig toscatårta. Nu är det äppeltider och den som har en trädgård med äppelträd behöver bara gå ut i höstluften för att känna den underbara doften av dessa härliga frukter
I fredags var det åter dags för tårtor till jobbet och denna gång bjöd jag på en toscatårta, en very cherry chocolate cake (recept kommer) och en vårig citronmarängpaj
Äppelmazarin med mandel. Nu i veckan var det mazarinens dag, men ska jag vara helt ärlig måste jag erkänna att den klassiska mazarinen med vit glasyr på inte är min favorit
För er som gillar Toscatårta är det här något. Källa. Ulrikas matPortioner. 1 plåtIngredienser. 3 dl finriven stark ost4,5 dl fröer eller nötter (jag använder 1/4 sesamfrö, linfrön, solrosfrön och mandelflagor, och 5 msk kummin(karve))3 ägg1 stor nypa havssaltGör så här
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.