Strimla en kycklingfilé och lägg ner i vattnet. ½ kycklingbuljong. Koka upp 6 dl vatten med lite Vegete eller halv kycklingbuljong. Ansa och tärna fint 2 stjälkar selleri och 1 röd paprika och blanda i soppan. 1 kycklingfilé
Kör resten med stavmixer till en krämig soppa. Smaka av med salt och peppar. Toppa soppanmed brödkrutonger, och de hela bönorna och lite hyvlad parmesanost
Även om jag använde mig av kyckling, purjolök och selleri som huvudingredienser i detta recept så tycker jag att det är roligt att experimentera med olika ingredienser för att variera både smaken på soppan och dess näringsinnehåll, så känn dig fri att experimentera med receptet på egen hand och skriv gärna dina egna tips i kommentar fältet nedan
Häll upp kokosmjölken i en kastrull och fyll upp nästan halva burkarna med vatten från kranen och skaka så du får med allt och spär ut soppan en aning (bara om du vill, inget måste)
", tänkte jag när jag smakade på soppan till middagen idag. Smaka av med salt och peppar. Men när jag ätit en stund hade jag vant mig och den heta soppan var riktigt god
Jag kryddade med peppar/lime krydda på toppen. Hacka chili och lök och bryn i kokosfett, skär kycklingen och stek upp allt tillsammans tills kycklingen börjar bli klar
När jag hittade rätt mycket smörsopp i helgen så kom den här soppanmed asiatiska smaker till. Färdigkokt kyckling och buljong hade jag i frysen sen ett tidigare buljongkok så det var snabbt gjort att koka ihop en soppa
Skär Kycklingen i mindre bitar, morötterna, löken, vitlöken och potatisen. Om du vill kan du steka kycklingen först men annars så lägger du allt i en kastrull
Det går att göra soppan på bara kycklingbuljong istället för att koka ny kyckling i soppan om man bara vill dricka själva spadet med svampen och bären , då kan man dra ner på koktiden avsevärt också
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.