Eller som förra veckan för snart fem åtta månader sedan, då det blev lite av en restrensning i kylskåpet, så fick några skedar vita bönor, en bit blomkål och ett par kokta rödbetor tillsammans uppdraget att agera middagsmat
Häll över gräddblandningen och toppa med den rivna osten. Skala rödbetornaoch skär i klyftor. Födelsedagen blev väldigt lyckad och idag har vi handlat och städat lite inför släktkalaset imorgon
Lägg till sist på de varma rödbetornaoch fetaosten och toppa med frön, olivolja och balsamico. Dra av skalet med händerna, skär i klyftor och lägg i en ugnsform
Lägg ut rödbetorna på en plåt med bakplåtspapper och ringla över olivolja. Dessa är så goda att koka och äta med smör, salt och nymald svartpeppar eller att rosta i ugnen
Häll av vattnet och blanda de varma linserna med rödlöken och dressingen och låt svalna. Nu har jag kombinerat linssalladen (länk här) med dessa rödbetor
Jag är mycket för smakrik mat och hur olika smaker gifter sig med varandra. Här är ett bra exempel på olika smaker som gifter sig bra ihop, nämligen rödbetor, fetaost och rosmarin
Lägg blomkålen i en långpanna och ringla över generöst med olivolja. Det är oundvikligt att de går sönder lite i kanten, men alla bitar ska med i ugnen
Blanda morötter, blomkål, lök, vatten, buljongtärningar och afrikansk krydda i en gryta. Jag piffade till det hela med lite lök, kokosmjölk och heta kryddor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.