Torsk i gräddig kaviarsåsmed dill - och ägghack. Börja med de ugnsbakade tomaterna som ska stå och långsamt gotta till sig i ugnen i två timmar på svag värme
Men när det är sommar och färskpotatistider nöjer jag mig med den näst bästa varianten, att använda kokt färskpotatis och ösa över en massa gott i en gratäng
En fin bit torskrygg serverat medkokt potatis, riven pepparrot och skirat smör. Fisken, en eller två fint skalade ochkokta potatisar, det skirade smöret och en hög härligt rivig pepparrot
Börja med att koka upp vatten och kryddor. Handla skulle jag också ha behövt göra, men bilen är fortfarande inte vinterskodd så jag tror jag väntar till efter lunch med att åka iväg till affären
4 600 g torsk 900 g fast potatis 2 ägg 2 msk smör eller margarin 3 msk vetemjöl 2 1/2 dl matlagningsgrädde 2 1/2 dl vatten 1 fiskbuljongtärning 1/2 kruka dill salt och vitpeppar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Toppa med dill, slå smöret över och servera med citronklyftor ochkokt potatis. Använd en vid kastrull och fyll upp med vatten så att torskkotletterna kommer att täckas
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.