Ingredienser Portioner: 4 600 g torsk 900 g fast potatis 4 ägg 2 morötter salt och peppar 2 msk smör eller margarin 2 msk vetemjöl 4 dl mjölk 1 fiskbuljongtärning 1/2 kruka persilja Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen!
Äggsåsen blir lite stabbig sen när äggen kommer i så ha i lite mer vätska. Kör stuvad spenat istället för morötter. Kör torsken antingen i stekpanna eller kokt enligt ångmetoden (1,5 liter vatten, 1 msk salt, koka upp, lägg i torsk, koka 20 sek, ta bort från plattan och stå i 5 min med lock). Räcker med 900g potatis till 5 torskrygg och 1,5 sats sås och 1 åkt stuvad spenat.
Om du steker torsken, stek i rikligt med smör som först får brynas tills den luktar karamell, sen ner med torsken på hög värme och vänd ej tills den fått färg.
Egentligen ska det vara kokt torsk till äggsåsen men vi föredrar att steka den så man får en god stekyta på fisken och sen ordentligt med vitpeppar så det smakar något
Handla skulle jag också ha behövt göra, men bilen är fortfarande inte vinterskodd så jag tror jag väntar till efter lunch med att åka iväg till affären
Jag serverade med pressad potatis och gröna ärtor. Lägg i torsk i mindre bitar och låt koka under lock i ca 3-5 minuter på svag värme. Vispa ihop 1,5 msk vetemjöl med 3 dl mjölk och låt koka i 3 minuter
Lägg torsken i en ugnsfast form och häll över oljan och klicka på smöret. Vill du ha ännu lyxigare mos så bryner du smöret innan du blandar den med mjölken
Torskmedäggsås från LCHF för seniorer. Tack också för att ni hjälper mig att sprida mina recept på naturligt god mat till vänner och bekanta i sociala medier och i verkliga livet
Ta upp torskenmed hålslev och lägg den under folie så den håller sig varm. Fast med tanke på att det bara är jag som äter det så är det liksom lättare att göra någonting som alla äter
Tina fisken o lägg torskblocket i en ugnsform. 400 g torsk (fryst findus hade jag). Man kan ta vanlig fisk fond med eftersom jag hade kvar av den lagen som kräftorna låg i så tig jag 1 dl av den. Häll all sås över fisken o toppa med riven ost o in i 20 minuter på 200 grader. 400 g torsk (fryst findus hade jag)
Kommentarer
manuela-2
Äggsåsen blir lite stabbig sen när äggen kommer i så ha i lite mer vätska. Kör stuvad spenat istället för morötter. Kör torsken antingen i stekpanna eller kokt enligt ångmetoden (1,5 liter vatten, 1 msk salt, koka upp, lägg i torsk, koka 20 sek, ta bort från plattan och stå i 5 min med lock). Räcker med 900g potatis till 5 torskrygg och 1,5 sats sås och 1 åkt stuvad spenat.
manuela-2
Om du steker torsken, stek i rikligt med smör som först får brynas tills den luktar karamell, sen ner med torsken på hög värme och vänd ej tills den fått färg.
Logga in eller Registrera för att kommentera.