Torsk med äggsås
www.ica.se
www.ica.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 4 1 röster

Ingredienser

  • Ingredienser Portioner: 4 600 g torsk 900 g fast potatis 4 ägg 2 morötter salt och peppar 2 msk smör eller margarin 2 msk vetemjöl 4 dl mjölk 1 fiskbuljongtärning 1/2 kruka persilja Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen!

Beskrivning

Kommentarer

  • manuela-2

     - 

    Äggsåsen blir lite stabbig sen när äggen kommer i så ha i lite mer vätska. Kör stuvad spenat istället för morötter. Kör torsken antingen i stekpanna eller kokt enligt ångmetoden (1,5 liter vatten, 1 msk salt, koka upp, lägg i torsk, koka 20 sek, ta bort från plattan och stå i 5 min med lock). Räcker med 900g potatis till 5 torskrygg och 1,5 sats sås och 1 åkt stuvad spenat.

  • manuela-2

     - 

    Om du steker torsken, stek i rikligt med smör som först får brynas tills den luktar karamell, sen ner med torsken på hög värme och vänd ej tills den fått färg.

Logga in eller Registrera för att kommentera.