I torsdags hade vi E. Vilken härlig söndag det blev denna första junidag. ca 0,5-1 dl majonnäs. 1,5-2 dl riven ost. Grädda mitt i ugnen i 200 grader tills osten smält, ca 5-10 minuter. ca 0,5-1 dl majonnäs. 1,5-2 dl riven ost
Idag har jag haft en av de skönaste torsdagarna på riktigt länge. Ca 25-30 st små bullar eller 18-20 stora. 125 g smör. 5 dl mjölk (standard). 50 g jäst för söta degar. ca 15 dl vetemjöl. 150 g mandelmassa. Arbeta degen smidig tills den släpper bunkens kanter, ca 5 min i maskin alt med elvispens degkrokar. Dela degen i två delar och kavla ut varje del till en avlång kaka, ca 25×40 cm. Grädda mitt i ugnen, 250 C, ca 10 minuter. Relaterat Ca 25-30 st små. 125 g smör. 5 dl mjölk (standard). 50 g jäst för söta degar. ca 15 dl vetemjöl. 150 g mandelmassa
6 ägg200 gram färskost0,75 dl fiberhusk1 krm salt. Sätt ugnen på 150 graderVispa äggen poröstTillsätt färskost och fiberhusk och vispa ihop. Sätt ugnen på 175 grader. Häll i tomaterna, vinet och låt det puttra ihop under lock i 15 minuter
Lägg i morötterna, fänkål, tomatpuré, sambal oelek och gurkmeja och låt koka i ca 5 minuter lägg sedan i resten av grönsakerna och fisken, låt sjuda tills grönsakerna och fisken är genomkokt
3 st avocadoca 5 dl vatten1 buljongtärning2 dl matlagningsgrädderöd lökstenbitsromcreme fraichesalt och peppar Koka upp vattnet med buljongen. ca 5 dl vatten
ca 4 portca 150 g köttfärs1 gullök1 burk majs2 st köttbuljongtärningar1 tomat1 burk salsasås1 påse tacokryddaca 1 liter vatten1 pressad vitlöksklyftariven osttortillachipscremé fraiseHacka löken, stek den sedan tillsammans med köttfärsen. ca 150 g köttfärs
bondbönesoppa, eller även kallat bondbönvällingca 15 bönskidorvatten1 dl grädde1 buljongtärningpepparPlockade ur bönorna ur skidorna, hällde sen på vatten precis så det täckte dom
Ja, kanske inte varje torsdag då. 600 g gula torkade ärter 2 l vatten 500 g rimmat fläsk, i tärningar 1 gul lök 2 morötter 2 grönsaksbuljongtärningar 1 tsk salt 1 tsk timjan 1/2 tsk malen ingefära Gör såhär. 500 g rimmat fläsk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.