Maison Mat & Vin (Norge) September 2009. Bli inte avskräckta bara för att denna heter höstgryta. ) Vi vill ju inget hellre än att våren ska komma på riktigt nu, men denna grytan är precis lika god tidigt på våren som sent på hösten
Idag har jag haft en av de skönaste torsdagarna på riktigt länge. Ca 25-30 st små bullar eller 18-20 stora. ) Låt jäsa ca 30 minuter under bakduk. Relaterat Ca 25-30 st små
Grädda lasagnen mitt i ugnen i ca 30 minuter. Om man nu har tjugo kilo lamm i frysen så gäller det att hitta på många goda saker som inte smakar likadant
300 g lax eller annan fisk, gärna MSC-märkt2 morötter½ fänkål½ zucchini1 ask cocktailtomater½ purjolök2 msk tomatpuré1 tsk sambal oelek1 dl gräddegurkmejafryst dillsalt och pepparDela fisken och grönsakerna i lagom stora bitar
Förstår verkligen inte hur tiden kan gå så fort. Den fullkomligt rusar iväg. Jag och Arvid gör inte så jättemycket om dagarna men ändå så går det så fort
Dagens gröt är en enkel historia med kardemumma, krispiga pumpafrön och sött, saftigt päron. Trots sin enkelhet är gröten riktigt smakrik och väl värd att testa
I torsdags blev det något jag inte ätit på väldigt länge, korv (falukorv räknas som korv). Gjorde en rejäl omgång korvstroganoff (baserad på mjölk, lök, tomatpure & kryddor, fick koka ihop lite längre bara) som serverades med kokt jasminris
Hejsan. Gick upp tidigt idag ändå, så någon sovmorgon blev det inte. Jag och Henkes mamma hade bestämt att vi skulle åka in till stan ihop idag Så vid kl 10 imorse åkte vi
Dagens frukost. 1 mjuk macka med mjukost, ost och gurka 1 mård amacka med philadelphiaost och tomat (hade sedan på salt och peppar) Vaniljyoghurt med banan och blåbär 1 glas juice Kommer ni ihåg detta
Fick en väldigt bra kokbok som heter Hela sveriges husman, av en mycket kär vän. Och detta receptet lockade mig först, och jag måste säga att det var riktigt grymt gott
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.