Håkan och Anki i Mårtenssons kök bloggade för ett tag sedan om en avocadosoppa som såg smarrig ut. In i ugnen på 225 grader ca 10 minuter, tills den ser klar ut
Vilken härlig söndag det blev denna första junidag. ca 0,5-1 dl majonnäs. 1,5-2 dl riven ost. Grädda mitt i ugnen i 200 grader tills osten smält, ca 5-10 minuter. ca 0,5-1 dl majonnäs. 1,5-2 dl riven ost
Servera i tallrik och lägg i 5-8 skalade räkor över varje portion. Denna soppa kommer alla avocadoälskare avguda men även sådana som jag som inte äter avocado i normala fall tycker soppan är gudomlig
ca 4 portca 150 g köttfärs1 gullök1 burk majs2 st köttbuljongtärningar1 tomat1 burk salsasås1 påse tacokryddaca 1 liter vatten1 pressad vitlöksklyftariven osttortillachipscremé fraiseHacka löken, stek den sedan tillsammans med köttfärsen. ca 150 g köttfärs
bondbönesoppa, eller även kallat bondbönvällingca 15 bönskidorvatten1 dl grädde1 buljongtärningpepparPlockade ur bönorna ur skidorna, hällde sen på vatten precis så det täckte dom
150g smör, 1 1/2 dl mjölk, 3 ägg, 3 dl socker, 1 msk vaniljsocker, 5 msk kakao, 2tsk bakpulver, 4 dl vetemjöl. sätt ugnen på 175 grader smörj och bröa en form. Grädda tills den fått lite färg jag hade 15 min. Rulla i två längder och platta till dem med fingrarna på en bakplåtspapper grädda 175 grader i ca 15 min. 220 g smör, 4 msk sirap, 5 dl vetemjöl, 2 dl socker, 1 1/2 tsk bakpulver, 1 msk vaniljsocker, 200 g marabou saltlakrits. 100 g smör, 1 dl socker, 1 msk vaniljsocker, 2 ägg,1 dl mjölk, 2,5 dl mjöl, 2 tsk bakpulver. Grädda 175 grader ca 15 min. 150g smör,. 5 msk kakao,
Matchen i tisdags gick bra, vi vann med 3-1 och det var roligt att göra mål =) Vi kan spela mycket bättre och jag ljuger inte om vi skulle fått in 5 mål till och inte släppt in 1 mål. Väntar in en beställning från lager 157 både åt mig å barnen =)
0,5 finhackad rödlök. 0,5 dl hackad färsk basilika. ca 500 g färska små räkor. 0,5 finhackad rödlök. 0,5 dl hackad färsk basilika. ca 500 g färska små räkor
200 g kavring75 g smör3 dl gräddfil1 burk matjesill2 ½ dl kesella1 rödlök3 gelatinblad1 msk sillspad½ tsk malen svartpeppargräslökSmält smöret, mixa kavringen och blanda sen ihop det. Tryck ut i botten på en pajform med löstagbar kant, låt sedan stå i kylen i 15 minuter. 75 g smör
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.